Besøket på Gamlingen tar helt av etter nyåpningen

I løpet av åtte uker i sommer har 97.500 besøkt det nye svømmeanlegget ved Mosvangen. Badegjestene som Aftenbladet snakket med torsdag, skryter uhemmet av «nye» Gamlingen som har vært en suksess siden starten.

Gamlingen har rekordmange besøk. Søstrene Adele, i forgrunnen, og Olave stortrives i det nye badeanlegget.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

«Nye» Gamlingen ble åpnet 21. juni i sommer.

– Veldig bra, sier Ole Kristian Middelthon fra Randaberg som vi treffer i barnebassenget sammen med døtrene Olave som hadde sin første skoledag i første klasse tidligere på dagen, og søsteren Adele som begynte i femte klasse. De er i «nye» Gamlingen for første gang, og er svært fornøyd med anlegget.

Allerede nå er sommerbesøket høyere enn i det siste hele driftsåret. I 2014 besøkte 79.000 Gamlingen før det gamle anlegget ble revet for å gi plass til Ryfast-prosjektet.

De første 8 ukene har 97.500 badegjester betalt for å komme inn i «Nye» Gamlingen ved Mosvangen, som er 23 prosent flere enn i hele 2014. Anlegget åpnet onsdag 21. juni.

Når 100.000 besøkende i helgen

– Ja, det er mange mennesker. Kjempebra, sier Monika Eie, rådgiver i idrettsavdelingen i Stavanger kommune.

– Hvorfor øker besøkstallet?

– Mange kommer til oss når det ikke er så fint vær og varmt nok til å bade på de andre badeplassene, ikke minst fordi Stavanger svømmehall er stengt i halvannet år til for vedlikehold, sier arbeidsleder Rasmus Gjesdal. Han tror også at badeanlegget er en suksess fordi anlegget er nytt, spennende og flott.

– Det trekker mye folk, sier han.

Gjesdal regner med at besøkstallet passerer 100.000 denne helgen.

I gjennomsnitt bruker over 1700 personer anlegget hver dag. Besøket er størst i helgene, sier Eie.

Jørgen Rødseth hopper uti bassenget. I bakgrunnen Malin Egeli Myklebust, Marit Sofie Lindberg, Ingrid Hirth, Sveinung Tengesdal og Jo Berg Svalland.

Skremmes ikke av været

Og det virker ikke som været betyr så mye for besøkstallet. Her er oppvarmede bassenger, og mange lar seg ikke skremme av litt regn når de skal bade.

I 25-metersbassenget er det egne baner for de som vil svømme sakte, middels raskt eller raskt, og samtidig plass til de som bare vil hoppe, stupe eller bare kose seg i vannet.

– Her trives vi, sier ungdommene nesten samstemt som Aftenbladet treffer på i «Nye» Gamlingen. Selv om det regner litt, så ser ikke det ut til å hindre ungdommene i å utfolde seg.

– Jeg har klippekort her, sier Malin Egeli Myklebust, i likhet med flere av ungdommene som både kappsvømmer, stuper og leker seg i det oppvarmede bassenget.

Ingen tvil om at et anlegg som «Nye» Gamlingen er et godt tilbud for alle aldersgrupper.

De har allerede besøkt «Nye» Gamlingen flere ganger i sommer. I forgrunnen til venstre Marit Sofie Lindberg og Sveinung Tengesdal og Jo Berg Svalland med ryggen til.

Badegjestene har tilgang til et 25-metersbasseng med dybde på 2 meter, et barnebasseng og et plaskebasseng.

Temperaturen i hovedbassenget er på rundt 28 grader. Barne- og plaskebassenget holder 32-33 grader.

I tillegg er det trimrom og tre badstuer, en felles, en for menn og en for kvinner.

Det er også kafé knyttet til anlegget.

Har eksistert i 60 år

Gamlingen, eller Stavanger svømmestadion som anlegget egentlig heter, ble åpnet i 1957. Siste dagen det gamle anlegget ble brukt var 16. august 2015. Det ble revet måneden etter.

Gamlingen holder åpent 16 timer i døgnet, fem dager i uka. I helgene er anlegget åpent 9–18 på lørdager og 11–18 søndager.

– Vi har hatt dager med litt kø, men det har gått fint. Betjeningen har taklet det veldig bra, og publikum har vært tålmodige. Vi har også innført «finværsåpent» fram til klokken 22 på lørdager, men det har bare skjedd en gang. Det har jo ikke vært så fint vær i sommer, sier Eie.

Sluser skaper kø

– Noen har klaget på at besøkende må bruke det samme sluseanlegget både når de skal inn og ut, og det har ført til køer når det er mange besøkende.

– Vi er klar over dette, og er i dialog med leverandøren, sier Monika Eie.

Kostnadsrammen for «nye» Gamlingen var 125 millioner kroner.

Publisert: