Vikingfansen punget ut for å få Mímir Kristjánsson på skjebnekampen

I solidaritet med den ihuga supporteren startet Vikings Oslo-baserte supportergruppe kronerulling. Målsniken Tommy Høiland var blant bidragsyterne.

– Jeg tror Viking vinner, men jeg er evig optimist. Hvis Viking vinner, så tror jeg de vinner med mer enn ett mål. Det spørs om de er skrudd av eller på, sier Mimir Kristjánsson, som nå står overfor en seks timers taxitur fra Alta til Tromsø, samt flytur til Oslo på morgenkvisten søndag.
 • Magnus Ekeli Mullis
  Magnus Ekeli Mullis
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Søndag klokken 12 spiller Viking opprykkskamp borte mot serieleder Mjøndalen på Isachsen Stadion. Med seier tar Viking et langt steg mot direkte opprykk til Eliteserien etter et år i Obos-ligaen, noe Viking-supporteren Mimir Kristjánsson er smertelig klar over.

– Jeg trodde Viking skulle rykke opp i god tid før denne helgen, så derfor sa jeg ja til å snakke på en litteraturfestival i Alta, sier Kristjánsson til Aftenbladet.

Da han innså at han ville gå glipp av kampen han omtaler som sesongens viktigste, begynte samfunnsdebattanten å sjekke mulighetene for å rekke kampen. Til slutt endte Kristjánsson opp med å betale 8500 kroner for en seks timers drosjetur fra Alta til Tromsø, samt fly til Gardemoen. Går alt etter planen, lander han klokken 10 og kan rekke kampstart klokken 12.

– Da jeg innså at det stod om opprykket, ble jeg helt gal. Selvfølgelig handler det om Viking som fotballag, men også at jeg ville være sammen med Viking Oslo, sier Kristjánsson.

Les også

KrF-nestleder i Rogaland drar på fotballkamp i USA når partihistorie skal skrives

Samlet inn 8500 på tre timer

Kristjánsson var blant dem som startet opp supportergruppen Viking Oslo for tre år siden, og da gruppen fikk vite at han trengte hjelp, startet kronerullingen. Initiativtaker Gisle Hauge Levang startet innsamlingsaksjonen på spleis.no, og det tok kun 3 timer før pengene var samlet inn.

– Vi som kjenner Mimir vet at Viking betyr sinnsykt mye for ham, og 8500 kroner er mye penger, sier Levang.

Tre timer etter at innsamlingsaksjonen startet, var pengene inne. Viking-spillerne Tommy Høiland og Steffen Ernemann, samt assistenttrener Morten Jensen, skal være blant giverne.

– Mimir samlet en gjeng Oslo-baserte siddiser for å se kamp for tre år siden, og vi ble hetende Viking Oslo. Jeg må jo si at han har skapt et monster - det er en veldig engasjert gjeng og det er viktig at vi mobiliserer for Viking i situasjonen de er i, sier Levang

, som understreker at hverken Viking Oslo eller Kristjánsson skal gå med noe overskudd etter innsamlingsaksjonen. Profitten skal doneres til et veldedig forhold.

Les også

Drøset: Her er bevisene: Tommy Høiland er bedre enn Lionel Messi

I løpet av de siste tre årene har supportergruppen Viking Oslo vokst og vokst. Facebook-gruppen teller 580 personer, og mot Mjøndalen stiller gruppen mannsterkt opp med rundt 100 supportere. Bak f.v.: Mimir, Geir Søndeland, Henrik Heimly Steinnes, Charlotte Mæland, Tore Kristian Haaland. Fremst f.v: Kristian Helgeland, Torstein Tvedt Solberg, Cristian Ariel Peña og Erik Sergio Auklend.

Nesten 500 på bortefeltet

Kristjánsson selv sier at nærmere 100 fra Viking Oslo er ventet til kampen. Det kommer også noen hundre fra Stavanger. Ifølge Arne Ellevset i Mjøndalen har 480 Viking-supportere kjøpt billett til bortefeltet, som har en kapasitet på 625. Tilskuerkapasiteten på Isachsen Stadion er for tiden 3.800.

– Det er det høyeste vi har hatt i år. Det er bare mot Strømsgodset, Vålerenga, Rosenborg og Lillestrøm vi fått så mange besøkende de siste tre årene, sier Ellevset, som sier at det totalt er 550 billetter igjen.

– Engasjementet blant supporterne er helt crazy, og det er derfor det er så viktig for meg, sier Kristjánsson.

Hovedpersonen sier at, mens han først har Aftenbladet på tråden, at han er skuffet over stavangerpublikummets innsats så langt i årets sesong, og maner til innsats før siste hjemmekamp om en uke.

– Folk må ta seg sammen og heie mer på Viking. Det virker som at det er gøyere å heie på Viking fra Oslo enn det er i Stavanger, sier supporteren.

Les også

 1. Ønsker Viking bortesupportere på kampene sine?

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Fotball
 3. Oslo
 4. Tommy Høiland
 5. Stavanger

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

 2. Lauvik–Oanes-sambandet starter opp igjen

 3. Slik kan du få boligdrømmen oppfylt, uten nok egenkapital

 4. Kvinne mistenkt etter hendelse ved utested i Sandnes

 5. Frykter du ny korona­bølge? Nå kommer FHI med glad­nyhet

 6. – Omikron kan være veien ut av pandemien