Fem matpriser til Rogaland i Det norske måltid

Fem priser til Rogaland under Det norske måltid, mens TV2-kokk fikk hedersprisen. Tidskoder for utdelingen: Del 1: 00:44, Del 2: 32:43, Del 3: 1.52:15, Del 4: 2.52:30, Del 5: 3.42:35.

Publisert: Publisert:
  • Stavanger Aftenblad
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Fire Rogaland-bedrifter ble hedret under utdelingen:

  • Eplemost av summerred-epler fra Grønvik Gard i Hjelmeland. Dette produktet vant også publikumsprisen.
  • Osten Lille Aske fra Bo Jensen på Jæren
  • Villkveite-filet fra Domstein sjømat.
  • Klostergarden vant forsprang-prisen for design av sine produkter og måten de planlegger framover.

Så glad ble Elisabeth Grønvik for at Grønvik Gard sin eplemost gikk til topps. Foto: Det norske måltid

– Rørt og satt ut

Elisabeth Grønvik fra Grønvik Gard takket for prisen for eplemosten fra scenen, og sa at det lå et langt og hardt arbeid bak for å få til et slikt produkt.

Senere på kvelden vant også produktet publikumsprisen, en pris som ble kåret av de som var til stede i salen. Alle de tre nominerte var for øvrig Rogaland-produkter.

– Jeg er rørt og satt ut over at dere stemte på vårt produkt. Jeg er ufattelig glad. Matfylket Rogaland rommer også drikke, minnet Elisabeth Grønvik om etter at publikumsprisen var i boks.

Les også

Bo Jensen fikk ny, fornem pris

Vinnerproduktene fra Rogaland:

Årets det grønne - bearbeidet

Vinner: Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland

Juryens begrunnelse: - Med sin nydelige farge og komplekse aroma gir dette produktet vann i munnen lenge før man får smakt det. Lange sommerdager her langt mot nord og solid pleie legger grunnlaget for kvaliteten til råvaren som er brukt. Fint samstemt med godt håndverk resulterer dette i et friskt og velbalansert produkt med tydelig råvarepreg.

Bo Jensen vant i klassen Årets ost. Foto: Det norske måltid

– Denne gangen føles det større enn da jeg vant i 2011. Jeg vil takke alle jeg har jobbet med, sa Bo Jensen etter å ha fått prisen for Årets ost. Han takket også ekteparet Tom Helge Sørensen og Hanne Berentzen som driver Ostehuset.

Årets ost

Vinner: Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland

Juryens begrunnelse: - Med sitt innbydende utseende er vinneren en ost som appellerer til osteelskere. Melkekvalitet er et nøkkelord for produsenten, som yster av upasteurisert melk. Osten er frisk og kompleks på smak, og smelter som fløyel i munnen. Dette er en ost vi kan være stolte av at er produsert i Norge, siden kvaliteten er på internasjonalt nivå og fordi dette produktet utvider det norske osteutvalget.

Representantet fra Domstein Sjømat takker for prisen for villkveite. Foto: Det norske måltid

Årets sjømat - villfanget

Vinner: Villkveite filet, Domstein Sjømat AS

Juryens begrunnelse: - Produsenten tilbyr med årets vinnerprodukt kvalitetsråvarer fra norske farvann til folket. Produsenten gir med dette produktet forbrukerne anledning til å tilberede herremåltid i hverdagen, og viser hvor viktig ressurs havet er. Produktet har et delikat utseende og smaker rent og ferskt.

Publikumspris

Vinner: Grønvik Eplemost - summerred, Grønvik Gard, Rogaland

Dette er en pris der vinneren er stemt frem blant finalistene av de 500 gjestene i salen under finalegallaen til Det Norske Måltid.

Årets forsprang - designtjenester til 100.000 kroner

Vinner: Klostergarden, Rogaland

– Må fornye oss

Inger L. A. Rettedal fra Klostergarden takket for designprisen:

– Nå må vi fornye oss, og legge enda mer kvalitet i markedsføringen til nå. Da passer det bra å vinne penger for å markedsføre oss enda bedre, sa Rettedal.

Wenche Andersen vant hedersprisen. Foto: Det norske måltid

Hedersprisen gikk til Wenche Andersen, kokken som har laget mat på TV2s frokost-tv God morgen, Norge i en årrekke.

– Jeg er så beæret og overrasket. Dette kom helt uventet. Jeg vil takke dere matprodusenter som lager den gode, norske maten. Jeg har verdens beste jobb og verdens beste kolleger. Tusen takk! sa en rørt Andersen etter at hun hadde fått prisen.

Øvrige priser:

Årets tradisjonsøl

Vinner: Norsk Høst, Nøgne Ø, Aust-Agder

Årets meieriprodukt foredlet

Vinner: Økologisk cottage cheese, Rørosmeieriet, Sør-Trøndelag

Årets sider

Vinner: Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS, Sogn og Fjordane

Årets kjøtt

Vinner: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA, Oslo

Årets godbit

Vinner: Bringebærsorbet, Reins Kloster AS, Sør-Trøndelag

Årets kjøtt foredlet

Vinner: Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat, Sør-Trøndelag

Årets det grønne - naturelle

Vinner: Rosettkål, Vang Gård, Oppland

Årets sjømat oppdrett

Vinner: SALMABRG, Salmon Brands AS, Oslo

Les også

Fem fra Rogaland til matfinale

Årets sjømat foredlet

Vinner: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms

Juryens utvalgte spesialpris 2016

Vinner: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Møre og Romsdal

Årets matspire - støtte på 100.000 kroner og 100.000 kroner i reklameplass på Matkanalen

Vinner: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms

Årets hederspris

Vinner: Wenche Andersen, TV2-kokk

Finalistene

KategoriHvemHvor
Årets sjømat oppdrettØkologisk laks, Flakstadvåg laks ASTroms
Årets sjømat oppdrettSALMABRG, Salmon Brands ASOslo
Årets sjømat oppdrettFersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk ASNordland
Årets sjømat villfangetNorway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods ASNordland
Årets sjømat villfangetMørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter ASMøre og Romsdal
Årets sjømat villfangetVillkveite filet, Domstein Sjømat ASRogaland
Årets sjømat foredletHalvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk ASTroms
Årets sjømat foredletRøkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk ASNordland
Årets sjømat foredletPorsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri ASSogn og Fjordane
Årets det grønne – naturelleRosettkål, Vang GårdOppland
Årets det grønne – naturelleØkologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet ASVestfold
Årets det grønne – naturelleSkjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneriVestfold
Årets det grønne – foredletGrønvik Eplemost, Grønvik GardRogaland
Årets det grønne – foredletGrønvik Eplemost – Summerred, Grønvik GardRogaland
Årets det grønne – foredletLippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode LippertØstfold
Årets kjøttLammecarré av Klosterlam, KlostergardenRogaland
Årets kjøttLimousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden LimousinSør -Trøndelag
Årets kjøttGilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SAOslo
Årets kjøtt foredletHockey, Ask Gård ForedlingBuskerud
Årets kjøtt foredletGravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken ReinNordland
Årets kjøtt foredletVillsauskank Frøya, Dalpro GårdsmatSør-Trøndelag
Årets godbitHavsnø Flaksalt, North Sea Salt Works ASMøre og Romsdal
Årets godbitSuperknask knekkebrød – med havsalt, Energimat ASRogaland
Årets godbitBringebærsorbet, Reins Kloster ASSør -Trøndelag
Årets godbitRørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden GårdSør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredletØkologisk Cottage Cheese, RørosmeierietSør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredletRørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden GårdSør -Trøndelag
Årets meieriprodukt foredletNýr, Grøndalen GårdAkershus
Årets tradisjonsølNøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/SAust-Agder
Årets tradisjonsølOkkelberg, Stjørdals BryggerietNord-Trøndelag
Årets tradisjonsølVestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden MikrobryggeriHordaland
Årets siderKvitanesen – Poesider 2016, Ulvik Frukt & CideriHordaland
Årets siderBalholm Handverkcider med humle, Balholm ASSogn og Fjordane
Årets siderBalholm Handverkcider økologisk, Balholm ASSogn og Fjordane
Årets ostRåblå, Grindal Ysteri ASSør -Trøndelag
Årets ostMyrull, Grindal Ysteri ASSør -Trøndelag
Årets ostLille Aske, Bo JensenRogaland
Publisert:

Les også

  1. Fire lokale vinnere i nasjonal matkåring

  1. Næringsmiddelindustrien
  2. Hotell
  3. Rogaland