Sjefredaktør: - Folk har tatt tilbake litt av makten over Facebook

Sjefredaktør Lars Helle i Aftenbladet mener det er historisk at Facebook gir etter for press fra folk.

Publisert:

Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad mener folk har tatt tilbake litt av makten over Facebook.

Ola Fintland
Journalist

Fredag kveld kom meldingen om at Facebook snur etter protestene fra statsminister Erna Solberg, Aftenposten og flere andre. Nå tillater nettsamfunnet deling av Nick Uts berømte bilde av den nakne napalmjenta fra Vietnamkrigen. Det melder AFP.

– På grunn av dets status som et ikonisk bilde med historisk betydning, oppveier verdien av å tillate deling, verdien av å verne samfunnet ved å fjerne det, skriver en talsperson for Facebook i en epost til AFP.

Sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad mener at det er gledelig at Facebook snur etter press fra folk.

— Dette er litt historisk. Facebook har blitt tvunget til å høre på folket, tidligere har de ikke brydd seg så mye. Facebook har vært en stat i staten, og det har vært en ganske autoritær stat. Dette viser også at Norge har påvirkningskraft. En ting er førstesiden i Aftenposten og den videoen de la ut på Facebook med sjefredaktør Espen Egil Hansen. Dette ble også en politisk sak internasjonalt da statsminister Erna Solberg delte dette bildet og ble sensurert, sier sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad.

— Hva betyr det at Facebook nå tillater det historiske bildet fra Vietnamkrigen?

— Det betyr at folk har tatt tilbake litt av makten over Facebook. Alle er på Facebook, men vi liker ikke måten de kontrollerer oss på. Nå har folk tatt tilbake litt av makten slik det er på andre områder i samfunnet, sier Helle.

— Hva synes du om stuntet til sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten?

— Jeg skulle ønske at det var meg og Stavanger Aftenblad som gjorde det. Jeg synes slike stunt er bra og liker at noen tar den helt ut, sier Helle.

— Hva med statsminister Erna Solberg?

— Jeg synes det var veldig bra av Erna å dele bildet. En av hennes gode egenskaper som statsminister er at hun er flink til å følge med på det som rører seg. Hun er uhøytidelig og er flink til å være en del av folket som hun styrer, sier Helle.

Les også:

Publisert: