Riskatun blir likevel ikke omgjort til boliger for personer med adferdsvansker

Formannskapet vil at deler av eiendommen selges til Trygge barnehager. Den resterende delen kan bli omdisponert til boliger.

Riskatun var tidligere sykehjem som rådmannen ville bruke til boliger for personer med store utfordringer innen rus og psykiatri. Nå er det andre planer for eiendommen.
 • Dag-Henrik Fosse
  Dag-Henrik Fosse
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Trygge barnehager driver i dag barnehage på eiendommen.

Formannskapet har gått inn for at barnehagen relokaliseres på tomten, og at den delen som skal disponeres av barnehagen selges til Trygge barnehager.

Boliger til private

Den resterende delen av eiendommen vil bli lagt ut for salg etter at kommuneplanen er vedtatt. Der vil det bli foreslått å omdisponere denne delen til boligformål. Og tanken er at boligene skal selges på det private markedet.

Riskatun, som før var sykehjem, har stått tomt siden nye Riska boas stod ferdig i 2016.

Saken om hva som skulle skje med Riskatun, skulle egentlig vært avgjort i bystyret i september, men politikerne valgte å utsette saken.

De ba rådmannen gjøre en ny vurdering på om tomten virkelig var egnet til å huse et heltdøgnstilbud for brukere med store adferdsvansker. Rådmannen satte ned en arbeidsgruppe som nylig leverte sin rapport.

Rapport frarår

Etter at en rapport konkluderte med at Riskatun er uegnet som boliger for personer med store adferdsvansker, har saken tatt en ny vending.

Naboer har også protestert mot samlet inn 770 underskrifter på tre dager. De ønsket ikke et heldøgnstilbud for personer med psykiske lidelser og store adferdsvansker som rådmannen tidligere gikk inn for, og mente dette ikke passer inn i et område med barnehage og ved et boligfelt.

Båre Oddny Helen Turøy (KrF) og Heidi Bjerga (SV) sa i formannskapet at partiene foreløpig går for den nye løsningen, men tok forbehold om at de kunne endre oppfatning til møtet i bystyret der saken skal endelig avgjøres.

Ingen andre i formannskapet hadde andre forslag, så dermed er det flertall for at Trygge Barnehager overtar deler av eiendommen, og at den resterende delen utvikles til boliger.

Publisert:
 1. Bystyret
 2. Bolig
 3. Sandnes
 4. Rusbehandling
 5. Psykiatri

Mest lest akkurat nå

 1. Lastebil­sjåføren har forklart at han ikke så rulle­ski­løperen før døds­ulykken i Strand

 2. Hytte brant ned i Sand­nes: – Kun mater­ielle skader

 3. Snart er vi 500.000 roga­lend­inger – Sand­nes øker mest

 4. Støyende asfalt­arbeid mellom Tjensvoll­krysset og Madla­krossen de to neste nettene

 5. Gutt hentes av luft­ambulanse etter å ha falt ut i foss i Lyngdal

 6. Ny forsvarer inn i Birgitte-saken