Nortura-sjef ny styreleder ved UiS

Anne Marit Panengstuen, ny konsernsjef i Nortura, er oppnevnt som ny styreleder ved Universitetet i Stavanger (UiS). Tidligere sjefredaktør i Aftenbladet, Tom Hetland, er blant de nye styremedlemmene.

Panengstuen er oppnevnt som ny styreleder ved UiS
 • Solveig Eriksen
  Solveig Eriksen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– UiS har nettopp fått ansatt rektor, Klaus Mohn, og det har vært viktig for meg å finne en styreleder som sammen med ham kan bidra til å løfte universitetet ytterligere. Med sin tunge næringslivskompetanse og erfaring med digital teknologi mener jeg Panengstuen passer svært godt og jeg er glad for at hun har takket ja til å ta på seg oppdraget, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

Panengstuen er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom. Hun har 34 års fartstid fra Siemens AS, de siste fem årene som administrerende direktør. Fra 1. september tar Panengstuen over som konsernsjef i Nortura. Hun har styreerfaring fra blant annet NHO og Norsk-tysk handelskammer, og er medlem i Næringsmininisterens topplederforum for digitalisering.

– Jeg kjenner UiS som et innovativt og internasjonalt universitet og ser fram til å bidra til å løfte resultatene, og øke attraktiviteten ytterligere for UiS. Jeg håper jeg kan bidra med min næringslivserfaring og digitale kompetanse i dette arbeidet, sier Panengstuen.

Det nye UiS-styret

Kunnskapsdepartementet oppnevner styremedlemmer og varamedlemmer til styret ved Universitetet i Stavanger (UiS). Medlemmene velges for perioden 1. august 2019 til 31. juni 2023.

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt følgende personer til UiS-styret:

Styreleder:

 • Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Nortura.

Styremedlemer:

 • Eskild Holm Nielsen, innovasjonssjef ved Aalborg Universitetshospital og leder av Region Nordjyllands innovasjonsenhet Idéklinikken, som yter støtte til forsker- og medarbeiderdreven innovasjon.
Tom Hetland.
 • Janne Johnsen, tidligere fylkesordfører i Rogaland og nåværende gruppeleder for Høyre i fylkestingsgruppen; under Bondevik II-regjeringen var Johnsen politisk rådgiver i Utenriksdepartementet 2001–2003 og statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet 2003–2005.
 • Tom Hetland, frilanser/kommentator i Stavanger Aftenblad. I perioden 2002–2011 var han sjefredaktør i Aftenbladet.

Varamedlem:

 • Yuhong Hermansen, styreleder og majoritetseier i Det Stavangerske Dampskibsselskap.

Øvrige styremedlemmer velges av og blant de ansatte og studentene.

Fikk du med deg dette?

Les også

 1. Høytidelig seremoni på UiS da en rektor takket av og en tiltrådte

 2. UiS blir pilot for ny studiemodell

Publisert:
 1. Universitetet i Stavanger (UiS)
 2. Siemens
 3. Kunnskapsdepartementet
 4. Nortura
 5. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet ønsker tips om hendelser før dødsulykken i Sandnes

 2. Etter nesten sju år i Norge tvang koronaen dem til å selge leiligheten. Nå bor de i en bobil på den polske lands­bygda

 3. Bedrageritiltalt Ap-politiker fra Rogaland: – Jeg har dummet meg ut

 4. FHI: Denne vaksinen beskytter best

 5. Ingve Bøe advarer Viking mot to spillere

 6. I dag feirer Sandnes gjenåpningen. Her er programmet