Djupamyrå barnehage reddes: – Nå blir det i alle fall en god jul

Flertallspartiene i Stavanger har bestemt seg for at Djupamyrå barnehage ikke skal legges ned likevel. Dermed er barnehagen reddet for tredje gang på fire år. Nå lover politikerne at barnehagen skal fredes til 2024.

Publisert: Publisert:

Ekteparet Kristian Mosvær og Line Bru Mosvær har akkurat fått servert nyheten om at Djupamyrå barnehage reddes. Foto: Jon Ingemundsen

 • Håkon Jonassen Norheim
  Journalist
 • Jon Ingemundsen
  Fotojournalist

Høsten 2016 ble Djupamyrå barnehage i Forus-området foreslått nedlagt av barnehagesjefen og kommunaldirektøren. Foreldrene i Djupamyrå jobbet da iherdig for å få politikerne til å forstå at barnehagen ikke burde legges ned. Det klarte de, men ett år etterpå kom det en ny sak.

Barnehagen skulle på nytt legges ned, og politikerne stemte nok en gang nei til nedlegging.

Det skulle så gå to år til. Til desember 2019. Helene Ohm, direktør for oppvekst og utdanning i Stavanger kommune, hadde foreslått at det skulle reduseres 60 barnehageplasser i Hinna bydel. 30 av disse skulle tas fra Djupamyrå barnehage, og kommunedirektøren foreslo følgelig å legge ned barnehagen, for tredje gang på fire år.

Skal fredes til 2024

Men nok en gang kommer politikerne i utvalg for oppvekst og utdanning inn og redder barnehagen. Spørsmålet er nå: Når vil forslaget komme igjen?

– Nå vil vi signalisere overfor administrasjonen at Djupamyrå barnehage ikke skal røres innenfor denne skolebehovsplanen som går frem til 2024, forklarer Eirik Faret Sakariassen, leder av utvalget.

En av hovedgrunnene til at flertallspartiene (Ap, FNB, SV, Rødt, MDG og Sp) kan si og gjøre dette, er at en privat barnehage i området, har varslet at den vil legge ned driften i 2021. Her er det snakk om en nedleggelse av 60 barnehageplasser.

– I tillegg er befolkningsutviklingen i dette området svært usikkert. Vi vet at det skal bygges boliger i området, og vi kan ikke legge ned en barnehage for å så måtte åpne den igjen, forklarer Sakariassen.

Ekteparet Kristian Mosvær og Line Bru Mosvær kommer inn dørene på rådhuset akkurat da flertallspartiene legger frem nyheten for Aftenbladet, og får servert informasjonen direkte fra Sakariassen.

Djupamyrå barnehage reddes – igjen. Foto: Pål Christensen

– Fantastisk

Han er FAU-representant, og sammen har de en datter i barnehagen. De har gått med en klump i magen etter at det ble kjent at kommunedirektøren ønsket å legge ned barnehagen med totalt 31 barn.

– Å, så fantastisk, bryter Line ut.

De får støtte av nåværende virksomhetsleder ved barnehagen Rita Maribu og kommende avdelingsleder ved Hinna barnehagene Mona Mjølsnes Knutsen.

– Nå blir det i alle fall en god jul, sier Maribu, og fortsetter:

– Jeg er veldig glad, men må nok fordøye dette her litt, sier hun.

Rita Maribu og Mona Mjølsnes Knutsen, henholdvis nåværende og fremtidig avdelingsleder i barnehagen i samtale med ekteparet Kristian Mosvær og Line Bru Mosvær. Foto: Jon Ingemundsen

Vil ha ny, midlertidig barnehage på Storhaug

Kommunedirektøren hadde i saksutredningen også innstilt på at det skulle kuttes 30 plasser ved Maurtua barnehage i Hillevåg. Her foreslår flertallspartiene at en beslutning her utsettes i påvente av ny barnehage på Teknikken-tomta.

De øvrige 30 barnehageplassene som skal kuttes i Hinna kommunedel, skal fortsatt kuttes. De skal fordeles mellom de tre andre barnehagene på Forus-området (Mariamarka, Bamsefaret og Gautesete).

I tillegg vil flertallspartiene be kommunedirektøren å fremlegge en sak som utreder midlertidig oppføring av ny barnehage på Storhaug.

– Vi har som mål at det skal være barnehageplasser innenfor kommunedelen. Foreløpig sliter vi på Storhaug og Våland. På Storhaug kan Midjord bydelshus og andre kommunale bygg vurderes som aktuelle bygg, forklarer Sakariassen.

Forslaget til flertallspartiene ble enstemmig vedtatt i utvalget, og også opposisjonspartiene (H, V, Frp og KrF) hadde sendt ut et nærmest likelydende forslag.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 3. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 4. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 5. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

 6. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 1. Barnehage
 2. Hinna
 3. Eirik Faret Sakariassen