Regjeringen varsler ny plan for sykehusene

En ny helse- og sykehusplan er på trappene. Helseminister Bent Høie (H) vil ha slutt på ansvarskrangling mellom sykehus og kommuner.

Regjeringen og helseminister Bent Høie (H) varslet en ny helse- og sykehusplan da Stortinget åpnet til en ny sesjon onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

En stortingsmelding kan ventes i løpet av november, opplyser Høie til NTB.

– Denne gangen har vi fokus på hvordan kommunenes helsetjeneste skal henge bedre sammen med sykehusene. Men den kommer ikke til å handle om sykehusenes struktur, slik den forrige i 2015 gjorde, sier helseministeren.

– Vi må få sykehusene og kommunene til å gå fra å være parter, som er mest opptatt av hvor grensene går mellom dem, til å bli partnere, slår Høie fast.

Pasienten skal oppleve sammenheng i helsetjenestene og slippe å bli sendt fram og tilbake, sier han og varsler konkrete grep i den nye planen.

Psykisk helse blir et overordnet tema i den oppdaterte planen, som også vil legge vekt på digitalisering, kompetanse og rekruttering.

I tillegg skal den inneholde en gjennomgang av de prehospitale tjenestene og en helhetlig beskrivelse av investeringsplanen for sykehusene.

Publisert: