569.000 flere reisende på Jærbanen

Passasjertallet på Jærbanen har økt med 21,3 prosent de første åtte månedene i 2019, sammenlignet med samme periode i fjor.

Publisert: Publisert:

Flere og flere reiser med toget. Foto: Jarle Aasland

 • Håkon Jonassen Norheim
  Journalist

Vy konkluderer med at etter det utvidede billettsamarbeidet med Kolumbus startet 14. november i fjor, har passasjerøkningen på Jærbanen vært formidabel. Totalt 569.480 flere passasjerer, en økning på 21,3 prosent sett opp mot samme periode i fjor.

– Det er ingen tvil om at det er det utvidede billettsamarbeidet med Kolumbus som er hovedårsaken til den enorme veksten på Jærbanen, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Vy tog Sør Dag Brekkan i en pressemelding.

Han mener billigere billetter, i tillegg til økte bompengetakster, har hatt en veldig positiv effekt på passasjerøkningen.

– Om denne økningen fortsetter de neste månedene vil passasjerveksten kunne komme opp i rundt 4,8 millioner reisende. I så fall er det helt fantastisk, sier Brekkan.

– Vil fortsette å øke

Vy skriver at de også på Jærbanen har hatt noen utfordringer knyttet til planlagte og ikke planlagte avvik, noe de beklager sterkt.

– Vi gjør det vi kan for at togene skal gå mest mulig normalt, slik at pendlere og skoleelever skal komme fram i rute. Det er imidlertid fint å se at lojaliteten til toget er stor, og at det ikke har gått ut over passasjerveksten, sier Brekkan.

Han mener miljøfokuset som har vært i samfunnet den siste tiden, spesielt blant ungdom, vil gjøre at flere vil endre reiseatferd i fremtiden. Dette tror han vil gjør at toget rundt de store byene vil få enda bedre tider.

– Jeg har stor tro på at passasjerveksten på Jærbanen vil fortsette å øke fremover, avslutter han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Helsemyndighetene skal ta i bruk spyttprøver som koronatest

 2. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 3. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 4. Dømt til 15 måneders fengsel

 5. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Vy
 2. Tog
 3. Kolumbus
 4. Jærbanen