Alexandra Eva Lind blir tilbudt å sitte som vara for SV i formannskapet

SANDNES: Alexandra Eva Lind blir tilbudt å sitte som 3. vara for SV i formannskapet i Sandnes, men skal ikke representere partiet. – Dette gjør vi av respekt for demokratiet, sier Heidi Bjerga (SV).

Publisert: Publisert:

Heidi Bjerga og SV tar Alexandra Eva Lind inn i varmen, og setter henne som 3. vara til det nye formannskapet i Sandnes. Det betyr imidlertid ikke at hun skal representere partiet. Foto: Jarle Aasland

 • Håkon Jonassen Norheim
  Journalist

– Lind er valgt inn i bystyret, og det er en regel at de som skal være vara til formannskapet må være i bystyret. Vi har manko på kvinner i flere sammenhenger i politikken, og Lind er kapabel til å sitte som vara. Dette syns jeg var rett og rimelig, sier 1. kandidat Heidi Bjerga (SV).

Tirsdag kveld var det møte i interimvalgnemnda i Sandnes kommune, hvor de politiske partiene skulle melde inn hvem som skal sitte i de ulike utvalgene i kommunen de neste fire årene.

På forhånd var 14 av 15 representanter til formannskapet klare. FNB hadde derimot ikke meldt opp sin representant. Tirsdag ble det klart at 1. kandidat Ellen Karin Moen skulle representere partiet i formannskapet.

Moen gjorde det også, ifølge kilder Aftenbladet har pratet med, helt klart at Alexandra Eva Lind ikke kom til å ha noe som helst med partiet å gjøre i fremtiden.

Forslag av respekt for Lind

Dermed foreslo Heidi Bjerga (SV) at Lind kunne stå som 3. vara på deres liste.

Dette betyr imidlertid ikke at Lind skal representere SV. Om hun må møte til formannskapet, vil hun være der som uavhengig og representere seg selv. Bjerga ønsker ikke å uttale seg om det som skjer i FNB.

– Jeg vil ikke uttale meg om hva som foregår i andre parti, men dette foreslo jeg av respekt for demokratiet, og respekt for Lind. Det var tydeligvis ingen i posisjonen som tenkte den tanken, sier Bjerga.

Dette er saken:

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 4. NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

 5. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Sandnes kommune
 2. Heidi Bjerga
 3. Sosialistisk Venstreparti (SV)
 4. Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB)
 5. Sandnes