To kjellere fylt med vann på Sunde

Lokalt styrtregn har ført til at to kjellere er fylt med vann i Olsokhagen på Sunde i Stavanger. Brannvesenet er på stedet.

Publisert: Publisert:

Foto: Jon Ingemundsen

 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal
  Journalist

Det har pøst ned enkelte steder i distriktet onsdag kveld. På Sunde i Stavanger har det ført til at to kjellere i Olsokhagen er fylt med vann.

– Vi er på stedet for å ta en vurdering av hva som må gjøres. Hvis det er grovkjellere, så er det bare å la det tørke. Hvis det er inventar i kjelleren, så må vi gjerne sette i gang andre tiltak, sier vaktleder ved Rogaland brann- og redning, Christer Gilberg, til Aftenbladet.

Det er meldt en god del regn framover også. Spesielt i helgen skal det regne ganske heftig i distriktet.

– Folk må passe på at kummene ikke er tette. Ofte er det husstander som har opplevd å få kjelleren sin overfylt med vann før som får det igjen, sier Gilberg.

Tirsdag la Rogaland brann- og redning ut følgende på sin side på Facebook:

«Det regner akkurat nå kraftig i Rogaland, noe som raskt kan føre til vannlekkasjer og oversvømmelser. Hold vannet ute med disse tipsene:

1. Rens sluk og takrenner rundt og utenfor huset. Ta bort gammelt løv, sand og lignende. En kjapp runde med kosten her kan spare både deg og naboene for mye hodebry i forbindelse med oversvømmelser

2. Hatt oversvømmelse tidligere? Har uhellet vært ute hos deg før kan det være lurt å flytte ting opp fra gulvet for å være på den sikre siden

3. Skalk lukene. Hold vinduer og dører lukket. Sjekk gjerne takstein og plater på taket. Har de flyttet seg eller fått sprekker?

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Svært saktegående kø på E39 gjennom Ålgård

 2. Kjørte i 142 km/t - mistet lappen

 3. Regjeringen vil åpne for reiser til Danmark – i dialog med andre nordiske land

 4. Hjemme hos-bolig til salgs i Hjelmeland

 5. Vikings treningsbørs: «Da kokte det godt i Tommy Høiland»

 6. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

 1. Vær
 2. Rogaland
 3. Rogaland brann og redning
 4. Facebook
 5. Stavanger