Facebook stengte lokal gruppe som formidlet alkohol

En rogalandsbasert gruppe som reklamerer med salg av alkohol og tobakk ble varslet til Kripos tidligere i år. Nå er gruppen lagt ned av Facebook, melder politiet.

Foto: Carina Johansen

 • Christine Andersen Johnsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tidligere i år skrev Aftenbladet om at Kripos ba Facebook legge ned en rogalandsbasert Facebook-gruppe som reklamerer med salg av alkohol og tobakk.

Les også

Kripos er varslet om lokal Facebook-gruppe som formidler alkohol

Sør-Vest politidistrikt opplyser nå om at gruppen har blitt stengt av Facebook. Gruppen hadde nær 2000 medlemmer, og opererte tilsynelatende som formidler av sigaretter, snus og alkohol.

– Vi har flere eksempler på at politiet har fått Facebook til å stenge ned grupper som tilbyr kjøp/salg/formidling av alkohol og tobakk, skriver politiet.

Ber om tips

Nå ber Sør-Vest politidistrikt publikum om tips, dersom noen vet om andre Facebook-grupper som fremdeles er i aktivitet.

– Politiet får ikke gjort noe med alle ulovligheter på sosiale medier, men vi er i alle fall glade for at disse Facebook-gruppene nå er stengt. Tips oss dersom du mener det er sider eller grupper som vi bør se nærmere på, skriver politiet i en Facebookstatus.

Får jevnlig tips

Politiinspektør Grete Winge fortalte tidligere i år at politiet jevnlig får tips om grupper på Facebook som reklamerer for omsetting av blant annet av alkohol. Hun understreker at det er ulovlig å selge alkohol uten tillatelse eller bevilling.

– Et annet viktig moment er at den som handler eksempelvis alkohol på nettet ikke kan være sikker på hvilke varer som omsettes. Vi har sett eksempler på at folk har fått i seg skadelige stoffer etter å ha handlet på nett, sier Winge.

I fjor høst ble politiets nettpatrulje i Sør-Vest ble etablert for å øke politiets tilstedeværelse på internett. Det er her politiet ønsker tips fra publikum. Politiet lokalt samarbeider tett med Kripos og Facebook.

Publisert:
 1. Sør-Vest politidistrikt
 2. Internett
 3. Facebook

Mest lest akkurat nå

 1. Ansatt på Kvadrat-butikk koronasmittet

 2. Du kan samle noen i nabolaget til 17. mai-fest – men du må varsle kommunen

 3. Det røde huset på Madla solgt etter heftig bud­runde

 4. Kraftig økning i henven­delser om spill­avhen­gighet under pande­mien. – Den verste fienden er alene­tiden

 5. Hvor mye kaffe kan du drikke? Ny stor rapport om koffein i mat, drikke og kosmetikk bekymrer.

 6. Flere hundre i tett markering for Palestina i Stavanger sentrum