På jakt etter lesestoff? Her er ukens anbefalinger

Aftenbladet har håndplukket tre saker du kan lese.

 • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

Barnevernet startet politiaksjon mot 10-åring

10-åringen prøvde å komme seg ut av barnevernets lokaler. Barnevernet ba politiet, som sto inne på et møterom, om å gripe inn.

 • Les hele reportasjen: Fem politibiler og sju politifolk aksjonerte da barnevernet skulle skille en 10-åring fra moren. (først publisert 7. februar 2020)

4. november 2019: Sirener skingrer mellom husveggene. Politibiler kjører én etter én i høy fart mot barnevernets lokaler i Stavanger. Noen stopper ved inngangen til bygningen i St. Olavs gate, andre på Løkkeveien. Fem politibiler kommer til stedet. Sju politibetjenter tar seg inn i bygget. Folk som jobber i området bak hotell Atlantic, blir avbrutt i arbeidet. Noen kikker gjennom vinduene, andre går ut for å se hva som står på. Gjennom glassfasaden ser de uniformerte politibetjenter løpe opp trappene mot tredje etasje. Opp mot lokalene der barnevernet i Stavanger holder til.

Alt på grunn av en 10 år gammel gutt og hans mor.

En 10-åring som snart skal bli holdt, lagt i bakken og kjørt bort i en av politiets cellebiler.


«Er sååå glad for at Viking er laget mitt. Stakkars de som må holde med brann eller Rbk. de kan ikke ha det godt! HEIA, HEIA, HEIA VIKING!!!»

– Det er ingenting i verden som spiller på hele følelsesregisteret som Viking, sier Wenche Wessel (68). Søndag er hun selvfølgelig på plass på Ullevaal stadion. Foto: Anders Minge

– De e så gale, vett du.

Viking har fulgt Wenche Wessel hele livet. Men lidenskapen blir bare verre og verre.

Eller bedre og bedre.

Hun aner ikke hvor den vil ta henne.

En periode i livet ble det mindre tid til Viking og stadionlivet. Men 3. oktober 2002 snudde alt. Dagen da Viking tok henne tilbake:

Sterk vind, kaldt og pøsregn. Wessel var en av de 5555 heldige som hadde kjøpt billett til mirakelet på Stavanger Stadion.

I skinnet fra flomlyset ser hun Viking vinne 4–2 over Chelsea. Samtidig slår tomålsscorer Erik Nevland og gjengen London-laget ut av Uefa-cupen.

Chelsea dro hjem i skam og kom aldri mer tilbake. Wessel ble værende for alltid. Gnisten var tent på nytt. Siden den gang har hun kjent en spenning som aldri har sluppet taket.

Hun leser alle saker om Viking i Aftenbladet. I kommentarfeltene bidrar hun med positive meldinger. Sure oppgulp er hun rask med å slå ned på.


Han hadde drømmejobben med status og høy lønn. Så kom kollegaen med en kommentar som fikk ham til å bytte karriere

Tommy Gulliksen endret karriereretning etter 13 år på samme sted. Foto: Morten Uglum

Han var utadvendt, hadde gode karakterer og kunne derfor velge og vrake i utdanninger.

Da Tommy Gulliksen fra Skedsmokorset bestemte seg for karriere, gikk han for en blanding av interesser og lønn. Og han stortrivdes i jobben sin. Men etter 13 år på samme arbeidssted, mistet han litt piffen.

Karrierebyttet gjorde at han rykket opp til sjefsstilling og økte lønnen betraktelig.


Publisert:
 1. Aftenbladet anbefaler
 2. Barnevernet
 3. Viking FK
 4. Utdanning
 5. Karriere

Mest lest

 1. Ny Høyre-plan: Tre til seks kommuner i Rogaland, sammenslåing og tvang

 2. Ordførerne diskuterer koronatiltakene fredag

 3. Teslaen oppdaget tyvene mens eieren lå og sov

 4. Smitte ved Sandnes-skole - holder stengt fredag