Omikron-smittet på konsert i Stavanger – alle som var til stede må teste seg

Drøyt 600 publikummere var til stede da deLillos spilte i Folken lørdag kveld. Nå blir alle bedt om å PCR-teste seg og holde seg hjemme til svaret foreligger.

 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Journalist
 • Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:

– Smittesporingen i kommunen kontaktet oss. Én av konsertgjengerne har fått bekreftet omikronsmitte. Det betyr at alle som var på konserten må PCR-teste seg så fort som mulig, sier Folken-sjef Jesper Brodersen til Aftenbladet.

Torsdag kveld gikk det ut en SMS-melding til alle som var på konserten med mer informasjon. Der står det at alle må PCR-teste seg og bli hjemme til svaret på testen foreligger.

«Videre karantene etter dette er ikke nødvendig, men konsertgjengerne må ta en ny PCR-test på dag 8 etter mulig smitteeksponering. I dette tilfellet vil det si søndag 12. desember» står det i meldingen som har gått ut til konsertgjestene.

Smittesporerne i Stavanger kommune henviser til dette nettstedet for mer informasjon.

– En stor sak

– Konserten var bortimot utsolgt. Det betyr omtrent 600 publikummere i tillegg til ansatte, frivillige og annet personal, sier Brodersen.

Det første bekreftede tilfellet av omikron-varianten i Rogaland ble påvist i Sandnes tirsdag.

Tirsdag kveld valgte regjeringen å innføre strenge koronatiltak for å bremse spredningen av den nye koronavarianten.

Smittevernoverlege Ruth L. Midtgarden i Stavanger kommune fikk først vite om smittetilfellet, som svært sannsynlig dreier seg om omikron, torsdag kveld.

– Her kan vi ha en skikkelig smittebombe. Det er en stor sak når over 600 personer potensielt kan være smittet. Nå får vi håpe at konsertgjengerne følger anmodningen om å holde seg inne og ta PCR-tester. Men disse er ikke definert som nærkontakter av den smittede, sier hun.

Variant-screening

Viser det seg at flere er smittet med omikron-viruset, får smittesporerne en vanskelig jobb fremover.

Det kommunen har fått vite i dag, er at smittetilfellet hos personen som lørdag var på konserten i Folken, ikke dreier seg om delta-varianten. Variant-screeningen av en positiv test foreligger to dager etter at smitte er konstatert.

– Da er det nok omikron, fordi vi ikke kjenner til andre varianter som er i omløp nå. Men den endelige omikron-bekreftelsen vil det ta ytterligere to dager før vi får, sier Midtgarden.

Publisert:
 1. DeLillos

Mest lest akkurat nå

 1. Varsler styrtregn i Roga­land tirs­dag. Mandag kveld fikk vi en forsmak på uværet.

 2. Byfjordtunnelen var stengt på grunn av gjenstand i veibanen

 3. Politiet: Mange ungdommer samlet på Orstad

 4. Stavanger-politikeren håndterer strømkrisen for Gahr Støre. Hans egen mor er blant dem som ber regjeringen handle

 5. UEFA straffer Vikings motstander – får ikke fylle opp stadion i Romania

 6. – Trur han følte seg litt meir sliten enn han skulle likt