Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning vant næringspris

Juryen hyller prisvinnerens arbeid for mer kunnskap og åpenhet om psykisk helse.

Elin Skogen er daglig leder i ideelle Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning, som ble etablert i 1989. Fredag vant stiftelsen kompetansedelingsprisen 2018.
 • Magnus Ekeli Mullis
  Magnus Ekeli Mullis
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

For ellevte år på rad deler Næringsforeningens ut kompetansedelingsprisen, som har til hensikt å belønne personer eller virksomheter som i særlig grad har bidratt til deling av kompetanse.

Årets prisvinner Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning - PsykOpp - ble etablert for 30 år siden som en ideell stiftelse som skulle bidra med kunnskap og åpenhet om psykisk helse. Virksomheten tok ikke bare sikte på å øke forståelsen og kunnskapsnivået blant fagfolk, men også blant mennesker med psykiske problemer, pårørende, arbeidsgivere, politikere og befolkningen for øvrig.

Les også

De vanskelige tallene i psykiatrien

Les også

Sykehuset har kuttet beltebruken med mer enn 90 prosent

Prisvinneren driver forlag, kursarrangementer og informasjonsarbeid.

– Vi snakker om en aktør som gir et aktivt og ikke minst synlig bidrag til Stavangers bybilde, men som også har tatt en posisjon nasjonalt og internasjonalt, skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen peker spesielt på de årlige Schizofrenidagene som stiftelsen arrangerer i samarbeid med SUS - en konferanse som har blitt Nordens største innen psykisk helse.

– Gjennom alle år har de ønsket å være antistigmaets hærfører ved å utgi informasjon og litteratur som skaper større innsikt og forståelse innen psykisk helse, og som bidrar til at fordommer blir redusert, skriver juryen, som i år bestod av prisens initiativtaker Bjørg Kaspersen, fjorårets vinner Torill Renaa, Næringsforeningen-direktør Harald Minge og juryleder Ådne Kverneland.

Tidligere prisvinnere: Norske Shell (2008), Skretting (2009), Rogaland kurs og kompetansesenter (2010), BP (2011), Norsk oljemuseum (2012), Inger Tone Ødegård (2013), IRIS samfunn (2014), Petrad (2015), Christian Rangen (2016) og Renaa restauranter (2017).

Les også

 1. Fjorårets vinner: Pris til Re-naa Restaurant

 2. Ny rapport: Stavanger-regionen knuser resten av landet i lønnsomhet

 3. Over halvparten av bedriftene mer optimistiske

Publisert:
 1. Psykisk helsevern
 2. Harald Minge

Mest lest akkurat nå

 1. Rekord­smitte til tross: – Det skal mye til før vi an­befaler fritids­karantene

 2. Arbeidsulykke i Sandnes

 3. Prinsesse Ingrid Alexandra får foto av Jærkysten i myndighets­gave

 4. Har jobbet i Viking – blir ny daglig leder i Bryne

 5. Betalte 30.000 kroner for verdiløst teppe

 6. Rogfast kan bli utsatt to år: Mange vil bygge tunnelen nordover fra Randaberg