Fine forhold i fjellet

Både i Sauda og Røldal var det sesongåpning for skisentrene allerede forrige helg. Ådneram Skitrekk hadde sesongåpning denne helgen. Forholdene i fjellet er gode. I Røldal benyttet 1000 anleggene i helgen.

Publisert: Publisert:

Forholdene på Ådneram var gode i helgen. Bildet er tatt i fjor. Foto: Fredrik Refvem

 • Dag-Henrik Fosse
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ådneram Skitrekk: Vel 200 benyttet seg av anlegget lørdag, og noen færre søndag, sier Ånen Ådneram til Aftenbladet. Han sier at det har vært fine, faste forhold begge dagene, med sol, men med noe vind i perioder. Underlaget er en blanding av natur- og kunstsnø. Det ligger cirka 40 cm i bakkene og 50 meter snø i løypene. Temperaturen har vært rundt null.

Røldal Skisenter: - Vi hadde sesongåpning allerede forrige helg, sier Oddvar Bratteteig til Aftenbladet. Han sier at det var cirka 1000 kjørende i anleggene forrige helg, og like mange denne helgen. Det blåste en del søndag tidlig på dagen, men roet seg etter hvert, sier han. Snøforholdene er gode med 130 centimeter både i løypene og i terrenget, Temperaturen har ligget rundt 3 kuldegrader.

Sauda Skisenter: Også i Sauda var det sesongåpning forrige helg med rundt 250 som benyttet seg av anleggene forrige lørdag og litt mindre søndag. Denne helgen var det rundt 300 lørdag, og også denne helgen noen færre søndag.

– Forholdene er veldig bra, sier Lars Reidar Fosstveit i Sauda Skisenter. Her er en blanding av natur- og kunstsnø. det ligger cirka 60 centimeter sn både i løypene og terrenget. I dag blåste det litt, og temperaturen har lagt rundt 1 plussgrad.

Sirdal Skisenter åpner først 9. desember.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. - Folk vil få sjokk

 2. Person døde i ATV-ulykke ved Lysefjorden

 3. Amerikansk TV-stjerne funnet druknet

 4. Her jubler Dagmar (50) etter «livsfarlig» bragd: Dette har ingen nordmenn gjort før henne

 5. For to år siden døde tre mennesker på Sokn camping - denne gangen var det ikke folk i campingvogna da det tok fyr

 6. Har funne ei rekke grove lovbrot på KNM «Helge Ingstad»

 1. Snø
 2. Røldal
 3. Sauda
 4. Sirdal