Toppmøte under surfe-EM på Bore

Eurosurf 2017 er i gang på Borestanda, og kronprinsfamilien er på Jæren hele helgen.

Kronprins Haakon er ikke førstevalget når lille Kaia Aveah kommer løpende. Det er farmor Torild Lende Fjermestad, rådmann i Klepp, som kan slå ut med armene. Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese og Eurosurf-leder Tore Kramer, helt til høyre, er sjarmert.
Publisert: Publisert:
Ikke helt topp forhold på Borestranden lørdag, ifølge lokale surfere Aftenbladet snakket med. Men det ble surfet bra likevel fordi nivået var høyt.
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Lørdag jaktet de første deltakerne de gode bølgene på Borestanda. Blant de ikke alt for mange tilskuerne på land, var familien til Klepp-rådmann Torild Lende Fjermestad.

– Jeg har surfet hele livet mitt, sier svigerdatter Latisha Ronningen Fjermestad, som traff Anders Ronningen Fjermestad i surfeparadiset Hawaii. Hun flyttet til Norge og Jæren for det som skulle være noen måneder. Det er blitt tre år.

– Nå har vi barn, så det blir ikke surfing i dag, men jeg skulle gjerne. Jeg har ikke surfet i Norge ennå. Det er så kaldt, ler hun.

Kronprins Haakon hilser på Latisha Ronningen Fjermestad. Hun traff mannen sin Anders Ronningen Fjermestad i surfeparadiset Hawaii. Han er sønn av Torild Lende Fjermestad, rådmann i Klepp, som holder barnebarnet Kaia Aveah på armen. Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese, helt til høyre.
Les også

Kronprinsen: – Moro med EM i surfing på Jæren

Møtte kronprinsen

Men på land fikk familien Ronningen Fjermestad plutselig anledning til å hilse på Kronprins Haakon. Han var blant de ivrigste til å følge med på europamesterskapet.

– Det var ganske spesielt. Jeg visste ikke at det fantes konger, dronninger og prinser før jeg kom hit, sier Latisha og ler.

Denne helgen kom hennes mamma Aimee Joachims på besøk fra USA for første gang.

– Det er langt unna, men det er nydelig her. Det er første gang jeg er i Europa, og Surfe-EM er det første jeg opplever her, forteller Joachims.

Familien skal tilbake på stranda flere dager under EM. Eurosurf 2017 er ikke over før 16. oktober.

– Vi kommer til å være her så sant vi ikke har annet å gjøre, forteller Latisha Ronningen Fjermestad.

Les også

Han ser en magisk start for EM i surfing

Go Italia! - Vår mann vinner. Garantert, sier Giada Legati. Den italienske surferen vet ikke helt når hun selv skal i ilden. Genesio Ludouisi, til høyre, er også optimist.

Iskaldt for italienere

Det er første gang på 30 år at Europamesterskapet arrangeres i Skandinavia - på Borestranda. 95 deltakere fra 11 nasjoner deltar.

– Iskaldt, sier Giada Legati fra Italia om det å surfe i Norge.

– Det er tungt å surfe fordi vi må ha drakt og utstyr på. Men det er en god erfaring, sier Legati, som selv har bosatt seg i Indonesia.

Selv vet hun ikke helt når hun skal i vannet. Lørdag var hun heiagjeng på land. Sammen med blant andre Genesio Ludouisi laget hun og de andre italienerne mye liv og røre. De heier på Angelo Bonomelli som gjør sitt beste i rød drakt ute i bølgene.

– Han vinner. Det er helt sikkert, sier Legati.

Det er plass til flere tilskuere på den lange Borestranda.

Kronprinsfamilien samlet på Bore

Kronprins Haakon er medlem av hovedkomiteen for Eurosurf 2017, og surfer gjerne selv.

– Jeg er veldig glad i å dra ut i bølgene, men på et helt annet nivå enn de som skal delta her, men det er en fin måte å være i naturen på, svarte kronprins Haakon på spørsmål fra NRK.

Kronprins Haakon viser vei for Ingrid Alexandra ned på Borestranda. Kronprinsesse Mette Marit og Sverre Magnus er også på Eurosurf denne helgen.

Litt utpå dagen lørdag fikk kronprinsen selskap av Kronprinsesse Mette Marit, Ingrid Alexandra og Sverre Magnus på Eurosurf.

Også søndagen skal kronprinsen følge konkurransene på Borestranda.

Kronprinsesse Mette Marit, Ingrid Alexandra og Sverre Magnus på Eurosurf på Borestranden i Klepp lørdag.
Kronprinsen er medlem av hovedkomiteen for Eurosurf 2017, og surfer gjerne selv.
Kronprins Haakon sammen med Eurosurf-leder Tore Kramer og Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese.
Publisert: