Kjerag og Preikestolen åpen for ferdsel

1500 trosset rådene og gikk til Preikestolen torsdag. Fredag formiddag trafikken som normalt både på Kjerag og Preikestolen.

1500 gikk til Preikestolen i kraftig regn og vind torsdag. Det er omtrent halvparten av en vanlig torsdag om sommeren. Foto: Tor Inge Jøssang

 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Fredag blir en vanlig dag i Preikestolen-trafikken, sier daglig leder Audun Rake i Stiftelsen Preikestolen til Aftenbladet fredag morgen.

Han forteller om opphold og vindstille i området.

– Men vi vet at det er meldt kraftige byger i 12–13 tiden, så vi følger med og øker beredskapen etter behov.

Les også

Uværet fortsetter ut kvelden

Bekledning viktigst

Rake understreker at Preikestolen aldri har vært stengt for ferdsel.

– Vår beredskap går ut på å gi turgåerne råd om forholdene. Ikke bare for å advare mot farer og risiko, men også fordi vi ønsker at turgåerne skal få en så god opplevelse av Preikestolen-turen sin som mulig. Derfor blir det mye snakk om utstyr og bekledning. Torsdag var det 1500 personer som trosset våre råd om å la være å gå til Preikestolen i sterk vind og regn. Det skyldes nok ofte at de er tilreisende turister, og kanskje bare har denne ene muligheten til å oppleve Preikestolen sier han.

Vindstille på Kjerag

Torsdag hadde Olav Haugan på Øygardstøl fjellrestaurant ved Kjerag fullt hus av turgåere som fulgte rådet om å droppe turen opp til Kjerag i vinden og regnet. Her valgte alle å lytte til rådet.

Torsdag var veien fra Øygardstøl til Kjerag i praksis stengt for turfolket. Fredag er det fri ferdsel igjen. Foto: Pål Christensen

– I dag er det opphold og vindstille. Til og med solen titter fram i små glimt. Så det er foreløpig fritt fram å ta turen helt opp til Kjerag i dag, sier Haugan til Aftenbladet fredag morgen.

Publisert:
 1. Preikestolen
 2. Kjerag
 3. Vær

Mest lest akkurat nå

 1. Vil gjøre Byhaugtunnelen om til sykkeltunnel

 2. Reagerer kraftig på at de må til Stavanger i cupen: – Idiotisk

 3. Dette var lenge et unntak innen eldreomsorgen. Det er det ikke lenger

 4. Disse vaksineres denne uken

 5. Norsk flaggbærer satte ny norsk rekord i OL

 6. – Folk blir herjet med i arbeidslivet