Åpning av T-sambandet utsatt til september

Onsdag skulle det lenge etterlengtede T-sambandet på Haugalandet åpnet. Det blir det ikke noe av med det første.

Det nye T-sambandet starter på Håvik på Karmøy med tunnel som går under Karmsundet. Tunnelen går ned til 139 meter under havet på det dypeste.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Først i september blir det snorklipping for veiprosjektet med en prislapp på 1,5 milliarder kroner. Det erHaugesunds Avis som melder dette lørdag. Åpningen var opprinnelig planlagt til onsdag 29. mai.

Testing, testing

Avisen skriver at Brødrene Dahl samferdsel i Holmestrand har begynt finjusteringen av elleve fjernstyrte skilt, som må fungere før åpningen. Skiltene skal tjene til å omdirigere trafikken i T-sambandet dersom det skulle bli nødvendig.

Flere runder med testing og dokumentasjon skal skje innen 17. juli.

– Etter det vil det ta ca. sju uker før alt er klart. Først ca. tre uker med byggherretest. Så går det ytterligere tre uker med blant annet brannøvelser, og Veitrafikksentralen skal sjekke at alle systemer fungere. Så går det en ukes tid med sikkerhetsgodkjenning, sier Rune Sandven, prosjektleder for T-forbindelsen.

Ikke fastsatt dato

Han opplyser til avisen at åpningen derfor ikke kan skje før en gang i september.

T-forbindelsen er det nye øst-vest-sambandet mellom E39 i Tysvær og fylkesvei 47 på Karmøy, samt nord-sør mellom Fosen og E134 i Haugesund.

Prosjektet omfatter undersjøiske tunneler under Karmsundet og Førresfjorden. Tunnellengden er om lag 8,9 kilometer inkludert arm til Fosen, samt 9,8 kilometer vei i dagen fram til E134.

Publisert: