Trafikkontroll på E39: – Vi vil ha slutt på farlig køsniking

Ulovlig kjøring over sperrefeltet og -linjen ved avkjøringen til Bogafjell for å snike i køen på E39 har irritert mange. Fredag tok politiet affære og utstedte 20 forenklede forelegg mellom klokka 15.15 og 16.30.

Mange bilførere bryter sperrefeltlinjen ved det skraverte feltet ved avkjøringen på E39 ved Bogafjell. Dette skaper ifølge politiet mange farlige situasjoner.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Mange slapp billig unna i dag. Hadde vi hatt flere folk på jobb, kunne vi mangedoblet foreleggene. Dette er et svært vanlig regelbrudd, som skaper mange farlige situasjoner, sier trafikkoordinator Georg Grødem i Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet.

Vil fortere fram

På E39 opp mot Bogafjell blir to felt til ett. Det er markert med et skravert felt med sperrelinjer. Innenfor her skal ingen kjøre. Årsaken er at like etter feltet starter avkjøringen til Bogafjell.

– Mange benytter anledningen til å kjøre over det skraverte feltet, for deretter å fortsette i avkjøringen. Hensikten er selvsagt å komme seg fortere fram, og kjøre inn i det ene åpne feltet lenger framme, sier Grødem.

– Skaper farlige situasjoner

Én ting er køsnikingen, som er svært irriterende for alle som pliktskyldigst står i kø. En annen er de forvirrende og potensielt farlige situasjonene som kan oppstå.

– For dem som faktisk skal kjøre av til Bogafjell, blir det for eksempel uoversiktlig hvor avkjøringsfeltet faktisk starter, sier Grødem.

De fleste av de 20 bilførerne som ble vinket til side og fikk forelegget på 4200 kroner, tok det ifølge Grødem greit.

– Bare én person nektet å vedta forelegget og blir dermed anmeldt for forholdet, sier han.

Publisert:
 1. Trafikk
 2. E39
 3. Sandnes
 4. Sør-Vest politidistrikt
 5. Utrykningspolitiet (UP)

Mest lest akkurat nå

 1. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

 2. Flere europeiske land melder om omikronsmitte

 3. Wirak varslet snø over Vinterland, og det fikk han

 4. Ryfylke har fått sin første vingård

 5. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

 6. Ny utrolig rekord for Haaland