Kampen om brannstasjonen er langt fra død

Brannstasjon i Lervig har gått mange politiske runder. Innbyggerne håper deres kampanje kan påvirke før bystyret skal ta valget.

Erik Schiager, Eirik Faret Sakariassen og Hilde Glad diskuterer planene for parken i Lervig.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Kampanjen mot brannstasjon på Lervig har samlet mer enn 700 digitale underskrifter i løpet av de to siste ukene. Grunnleggeren av kampanjen håper det kan få politikernes oppmerksomhet.

– I andre saker i byen, har politikerne sagt at de legger vekt på beboernes ønsker. Her gjør vi det ganske klart hva beboerne i Lervig vil, men så langt har ingen kommet for å høre, sier Hilde Glad.

Grunnen til at innbyggerne reagerer så sterkt på brannstasjon i Lervig er tilbudet av grøntområder. Ikke bare mellom blokkene i vannkanten, men på hele Storhaug.

– Jeg leste et sted at det er et minstemål på grøntareal per innbygger i Norge. Det gjelder nok ikke på Storhaug, sier Glad

Glad har lagt ut en melding i en facebookgruppe hun administrerer, gruppa er mot brannstasjon i Lervig. Rundt 20 innbyggere har samlet seg på kort varsel.

– Det virker som at politikerne ikke bryr seg om Storhaug, da må beboerne stå sammen, sier Erik Schiager.

At det skulle bli park her, var en del av motivasjonen for at beboerne valgte Lervig.

Truende

Parken i Lervig ble en arkitekttegnet vinner i 2005. Den parken eksisterer fortsatt bare på papiret. Innbyggerne i Lervig reagerer på argumentasjonen som blir brukt, når det vurderes kutt i en park som enda ikke er bygget.

– Jeg føler nesten at vi blir truet. De snakker om at barna kommer til å falle i vannet, eller at det begynner å brenne hos oss, og så kommer vi til å angre, sier Randi Byre.

– De kan ikke komme med de sikkerhetsargumentene. Det er såpass ny boligmasse her, at om ei kokeplate blir litt for varm så går sprinkelanlegget i hele blokka. Og den delen av parken de vil beholde er jo den som er lengst ut mot havet, sier Ketil Aurstad, før han fortsetter:

– Skal de tenke sikkerhet, så burde de se hvordan trafikken er her om morgenen eller ettermiddagen. Det legger ikke opp til rask utrykning. Og her er det planlagt enda flere boliger, men ingen flere veier.

Han får støtte blant de fremmøtte.

– Vi skal ikke la oss skremme av argumentene deres, sier Glad.

«Ny park kommer her»

– Det er en ting jeg ønsker å vise frem, sier Tore Bjørnsen.

Bjørnsen har bodd i Lervig i ti år, og bitt seg merke i en tekst kommunen har trykket på toppen av en stolpe.

– Denne har jeg sett på i minst fem-seks år. Nå gjelder det å ta bilde av den, for den blir vel fort borte, sier Bjørnsen.

«Den nye parken blir den største nye parken i Stavanger øst, og et ett samlingssted for hele byen.», står det på plakaten.

Litt reklame for hva arealet i Lervig skal tilby innbyggerne.

Lite grønt å gå på

Eirik Faret Sakariassen (Sv) har også dukket opp til samlingen. Han er klar på at han er til stede som politiker, og ikke som privatperson.

– Vi som bor i blokk har forståelse for hvor viktig det er med grøntareal. Det er ikke alle i Stavanger som har egen hage, sier Sakariassen.

Sakariassen har ikke skrevet under på kampanjen.

– Som sagt så er jeg her som politiker, det er viktig at byens innbyggere har tilgang til gode grøntområder, sier Sakariassen, før han legger lattermildt til:

– Og så er jeg litt redd for å bli jaget fra nabolaget dersom brannstasjonen ikke blir lagt et annet sted.

Om brannstasjonen legges i Lervig eller ikke, skal avgjøres av Stavanger bystyre den 23. oktober.

Om du, mot formodning, har gått glipp av saken, så har vi samlet et lite knippe av vendingene den har tatt:

Les også

Thriller til siste slutt da Lervig ble valgt

Les også

Nok et nei til brannstasjon i Lervig

Les også

Brannstasjonen nok en gang tilbake i Lervig

Les også

Fortsatt hett om Lervig brannstasjon

Det finnes også rikelig med debattinnlegg om emnet:

Publisert: