Trafo i Bjerkreim koster en halv milliard

Det har vært mye fram og tilbake rundt vindparkene i Bjerkreim. Utbyggerne har etterlyst en ny trafo. Nå kommer den.

Statsnett bygger kratlinjer.
 • Arnt Olav Klippenberg
  Arnt Olav Klippenberg
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Statnett har endelig vedtatt å bygge Bjerkreim transformatorstasjon. Den skal knytte alle vindparkene i området sammen med det landsdekkende sentralnettet.

– Eierne av vindkraftparkene har tidligere bekreftet at de vil bygge ut, og nå har Statnett besluttet å starte byggingen av transformatorstasjonen. Vi er klare for å stikke spaden i jorda, sier konserndirektør Elisabeth Vike Vardheim i Statnett.

Hun lover at stasjonen blir lønnsom for samfunnet. Begrunnelsen er at de planlagte vindparkene er blant de beste i Norge, i følge NVE.

Prisen på transformatorstasjonen havner et sted mellom 500 og 540 millioner kroner. Hold dere fast, men prisen kan ende opp med å være 100 millioner lavere enn det som tidligere ble estimert.

Det er også planer om å knytte nye ledninger som skal styrke strømforsyningen i regionen, til stasjonen. Bjerkreim transformatorstasjon vil inneholde anlegg både i sentralnettet og det regionale ledningsnettet.

Veibygging er i gang, mens de første arbeidene på transformatorstasjonen vil starte opp i begynnelsen av mars. Den nye transformatorstasjonen skal stå ferdig i 2019.

Publisert:
 1. Bjerkreim
 2. Statnett

Mest lest akkurat nå

 1. Når det blir farlig å gå på jobb

 2. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

 3. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

 4. Mann tatt for ruskjøring med barn i bilen

 5. Canada bekrefter første tilfelle av ny virusvariant

 6. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England