Jubler for miljøvennlig tyggisfjerner

<p> &ndash; Nå er tiden kommet for en storstilt kampanje for å rydde byen ren for tyggegummi, mener lokalpolitiker Per A. Torbjørnsen.</p>

Publisert: Publisert:

Foto: Ingve Vormestrand

  • Ole A. Mæland

Det er en tilfreds gruppeleder i Stavanger Venstre som registrerer EKO Service sin metode for å fjerne tyggegummi fra byens gater og vegger.

– Hvis vi nå kan gjøre dette på en miljøvennlig måte, må ikke kommunes tekniske avdeling vente med å innlemme tyggis-fjerning i «Hold byen ren»-kampanjen.

LES OGSÅ: Kjemper mot tyggisen

Viktig

Torbjørnsen varsler at partikollega Tor Ytre-Arne vil kjempe for tyggis-fjerning når han møter Stavanger kommunes tekniske avdeling for å drøfte renhold for Stavanger 2008 i begynnelsen av juni.

– Vi må få rensket opp før turistene for alvor strømmer på. Byen blir ikke ren hvis vi bare fjerner plast og papir, sier Thorbjørnsen.

Nikking

På vegne av partiet luftet han det klissete problemet for Formannskapet for en tid tilbake, der han registrerte nikking rundt bordet.

Thorbjørnsen er ikke nådig i sin dom over de «hundrevis av tyggegummier som finnes på hver eneste kvadratmeter av byen». Venstre-mannen håper imidlertid at folk endrer holdninger til å kaste tyggis på gaten, slik at det ikke blir nødvendig å bøtelegge synderne.

Bøter

– Kan det bli aktuelt å kriminalisere tyggegummikasting?

– Hvis kommunen bestemmer seg for å bruke millioner på dette problemet, kan vi ikke etterpå stå å se på at folk spytter tyggisen tilbake på gata, fastholder Thorbjørnsen.

omeland@ aftenbladet.no

Vi må få rensket opp før turistene for alvor strømmer på, sier Per A. Thorbjørnsen (V).

Publisert: