Hernes: – Skremmende at fylkesrådmannen er negativ til Green Mountain-utvidelse

Kommunalråd i Stavanger, John Peter Hernes (H), mener hele regionen må støtte den planlagte utvidelsen av datasenteret i det gamle Nato-anlegget på Rennesøy.

Foto: Pål Christensen

 • Tor Inge Jøssang
  Tor Inge Jøssang
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det er skremmende å lese at den regionale utviklingsaktøren Rogaland fylkeskommune er negative til en fremtidsrettet næring som Green Mountain. Dette er jo nettopp den typen kompetanse- og teknologiarbeidsplasser vi trenger, og så skal fylkesrådmannen lete etter grunner til å stanse utviklingen. Her må hele regionen støtte opp under at vi tvert i mot satser på utvikling av denne og andre arbeidsplasser som gir oss flere bein å stå på som næringsregion, kommenterer John Peter Hernes, kommunalråd i Stavanger kommune - som i 2020 slår seg sammen med kommunene Rennesøy og Finnøy.

Vil utvide

Green Mountain (GM) har i dag 25 arbeidsplasser, inkludert faste og innleide, og ligger inne i Hodnefjell på Rennesøy, cirka 3 kilometer sør for Østhusvik. Datasenteret har både banker, IT-selskaper og offentlige etater som kunder. Nå planlegger GM å bygge ut anlegget for å legge til rette for sterk vekst i antallet kunder, og tredobling av antall ansatte.

Fjellhallene er til sammen 13.600 kvadratmeter og har ledig kapasitet, men GM har behov for nye bygg og anlegg ute i det fri. Blant annet kjøleanlegg, kontorer, tekniske bygg og oppholdsrom. Det tas også høyde for at andre aktører med stort sikkerhetsbehov kan etablere seg i området.

Nato-anlegget ble avviklet i 1997 og er omregulert til næringsområde. Nå vil Rennesøy kommunen utvide planområdet slik at GM skal kunne realisere byggeplanene. Fylkesrådmannen mener at behovet ikke er dokumentert og at planene er for omfattende. Derfor har administrasjonen foreslått å fremme flere innsigelser. Saken behandles i Fylkesutvalget 25. april.

Delegasjon etter delegasjon med politikere har vært på befaring hos Green Mountain. Her daværende statsråd Tord Lien, til venstre, og Knut Molaug i GM, med politikere i Rennesøy kommune i 2015. Foto: Lars Idar Waage

Overrasket

Administrerende direktør i Green Mountain, Knut Molaug, er på utenlandsreise og svarer ikke på henvendelser. Han uttaler til Rosenkilden, informasjonsorganet til Næringsforeningen i Stavanger-regionen, at han er svært overrasket over fylkesrådmannens konklusjon, ikke minst siden Fylkesmannen ikke har hatt innvendinger til planene.

- Fylkesrådmannen sine innsigelser skyldes nok at fylkeskommunen ikke kjenner saken godt nok. Et orienteringsmøte bør derfor avholdes, sier Molaug til Rosenkilden.

Hensikten med planen er å utvide virksomheten, etablere flere arbeidsplasser på Rennesøy, samt å ha avklart planmessige forhold når nye tiltak skal settes i verk. GM har ikke tenkt å bygge ut alt med en gang.

Publisert:
 1. John Peter Hernes
 2. Rennesøy
 3. Næringsforeningen i Stavanger-regionen
 4. Nato
 5. Rogaland fylkeskommune

Mest lest akkurat nå

 1. Selger sin første tweet - har fått bud på over 17 millioner kroner

 2. Sexvit­sene hennes endte i retten fordi arran­gøren ikke ville punge ut

 3. Rødt-politiker kom med oppsiktsvekkende beskrivelser av Sylvi Listhaug

 4. – Hallo? E det Israel og di? Kan eg kjøba 10.000 vaksiner?

 5. Vennene hadde store gullplaner. Den ene ble konge i VM. Den andre fikk sin drøm smadret.

 6. Bror dømt til fengsel for overgrep mot søster