Stavanger vurderer stengning av skoler

Stavanger vurderer fortløpende om skoler og barnehager skal stenges.

Helsesjef Marit Anda og beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger kommune sier kommunen forbereder seg på at konsekvensene av koronaviruset vil bli langt mer alvorlige enn så langt.
 • Andreas Askildsen
  Andreas Askildsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 554 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Torsdag formiddag besluttet både Bergen og Oslo å stenge ned skolene. Foreløpig avventer Stavanger å gjøre tilsvarende beslutning.

- Per nå er vi ikke der at vi har stengt skoler eller barnehager, men det er noe vi vurderer fortløpende. Det kan komme beslutning kjapt, fordi situasjonen er uoversiktlig, sier beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger kommune.

– Vi følger nasjonale myndigheters råd og smittevernoverlegen i Stavanger. Per dags dato har det ikke vært et aktuelt tiltak å iverksette. Men vi vurderer dette fra sekund til sekund, sier ordfører Kari Nessa Nordtun.

Se hele intervjuet med Kari Nessa Nordtun:

Beredskapsbarnehager

Skolene gjør tilpasninger i skolehverdagen, blant annet ved å avlyse fellessamlinger og sørge for at elevene ikke er samlet i for store grupper i friminuttene.

– Det handler om å sørge for at elevene har spredt avstand mellom seg i friminuttene, at klassene holder seg i hver sine klasserom.

- Ved stengning: Blir det da hjemmeskolering?

- Det kan være en kombinasjon av ulike unervisningsløsninger. I Stavanger-skolen har alle elever Chromebook, så der ligger det en mulighet. Men vi må også ha et tilbud for elever med foreldre som jobber i viktige samfunnsfunksjoner, som politi, helsevesen og brannvesen. Vi har planer for beredskaps-SFO og beredskapsbarnehage, sier Nielsen.

Les også

Tore Renberg har hjemmeskole for sønnene

Store konsekvenser

Han minner om at kurven av smittede øker hver dag. Derfor er kommunen forberedt på at konsekvensene vil bli store.

– Konsekvensene for samfunnet er allerede alvorlige og blir enda mer alvorlige i tiden som kommer. Vi må planlegge for en enda verre situasjon, uten at vi nødvendigvis tror at det skjer. Vi har ikke forsikring på bilen fordi vi tror noe kommer til å skje, vi har det fordi vi skal være sikret den dagen noe skjer. Det er samme utfordring vi har når det gjelder beredskapsplanlegging, sier Nielsen.

Stenger ikke ned kollektivtrafikken

Mange har også etterlyst strengere tiltak, som for eksempel å stenge ned kollektivtrafikken.

- Vi må sørge for at viktige funksjonene i samfunnet er oppe og går til enhver tid. Det å ha veldig strenge og restriktive tiltak, slik mange ønsker seg nå, vil utfordre samfunnet på andre områder. Noen lurer på om vi skal stenge ned kollektivtransporten, men hvordan skal da sykepleiere komme seg til jobb, spør Nielsen.

Publisert:

Korona-viruset

 1. 15 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 2. Kombinert vaksine mot influensa og covid under utvikling

 3. Luktesansen som forsvant med covid-19

 4. – Vil barn som vaksinerer seg få grønt koronasertifikat?

 5. Flere og flere dropper å møte til avtalt vaksine­time

 6. Disse korona­reglene gjelder nå

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Stavanger kommune
 4. Skole
 5. Barnehage