Fortou AS er tvangsoppløst - restauranten fortsetter driften

Fortou AS ble tirsdag tvangsoppløst. Daglig leder Elise Skjerve kan imidlertid berolige alle kunder med at driften i restaurantene Fortou og Tako by Fortou fortsetter som vanlig.

Publisert: Publisert:

Fortou AS ble tidligere i dag tvangsoppløst i Stavanger Tingrett. Men restauranten fortsetter driften. Foto: Pål Christensen

 • Håkon Jonassen Norheim
  Journalist

– Det er litt umiddelbar brannslukking rettet mot leverandører og andre kunder i dag, men restauranten fortsetter driften som vanlig, sier daglig leder Elise Skjerve.

Rogalands Avis kunne tidligere tirsdag ettermiddag melde at aksjeselskapet bak restauranten Fortou, var tvangsoppløst etter at retten hadde mottatt melding fra Foretaksregisteret om at Fortou AS ikke på lovlig måte hadde meldt en revisor som fyller aksjelovens krav innen den fristen som er kunngjort.

Dette på tross av at Fortou AS, som eier restaurantene Fortou og Tako by Fortou omsatte for 6,4 millioner kroner i 2018 og gikk med et overskudd på 435.000 kroner før skatt.

– Restaurantene går bra, men dette fører til at midlene blir fryst. Vi har heldigvis andre midler tilgjengelig, og eiere som har stilt som garantister. Vi har en sunn drift og det er liten risiko, sier Skjerve.

Ifølge Brønnøysundregistrene trenger små aksjeselskap vanligvis ikke å ha revisor, men når driftsinntektene overstiger 6 millioner kroner vil revisorplikten falle inn.

Fortou åpnet i 2016, og ble i 2018 kåret til Byas beste takeaway.

Aftenbladet har tidligere anmeldt både Fortou og Tako by Fortou, og gitt dem svært gode karakterer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Gutt (16) omkom i ulykke hjemme

 2. Frode Myrhol tjener mer enn statsministeren

 3. Lagt merke til gult støv i vannkanten i pinsen?

 4. – Jeg ble utnyttet av Eddi Eidsvåg

 5. – 1,8 millioner i «lønn» i lokalpolitikkken er for mye

 6. – Ingbrigtsen-gutta har mye av æren

 1. Restaurant
 2. Rogalands Avis
 3. Stavanger tingrett