Bente Thorsen tar ikke gjenvalg som fylkesleder i Rogaland Frp

Gir seg etter to år i vervet.

Bente Thorsen, her fra Frps landsmøte. Foto: Geir Søndeland

 • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

- Jeg har varslet valgkomiteen at jeg ikke ønsker gjenvalg. Det var ikke meningen at jeg skulle være en fylkesleder i lang tid da jeg overtok for to år siden, og nå som vi går inn i et mellomvalgår, er det passende for nye krefter å overta, sier fylkesleder Bente Thorsen i en pressemelding.

Hun vil dermed gå av som fylkesleder på årsmøtet i mars neste år.

Bente Thorsen er 61 år fra Karmøy, og ble valgt inn i Karmøy kommunestyre i 1987. Der satt hun til hun ble stortingsrepresentant, som hun var fra 2009 til 2017. Hun har vært fylkesleder siden februar 2018.

- Jeg har trivdes godt i rollen, men ønsker å prioritere tiden min litt annerledes. Jeg etterlater meg nå et veldrevet lag med mye aktivitet og mange medlemmer, i et av Frps største fylker, og tenker jeg kan gi meg med god samvittighet, sier Thorsen.
Valgkomiteen i Rogaland Frp er nå på jakt etter ny fylkesleder, og lokallagene har fått frist på innspill til 15. desember.

- Jeg vil takke Bente for innsatsen så langt, hun har gjort en god jobb for partiet både lokalt, som stortingsrepresentant og nå også som fylkesleder. Jeg tipper vi uansett ikke har hørt det siste fra henne, sier leder av valgkomiteen, Roy Steffensen, som antar at de vil ha en innstilling på ny leder klar i januar.

Fylkesårsmøtet skal være 6.-8. mars i Sola kommune.

Publisert:
 1. Politikk
 2. Bente Thorsen
 3. Fremskrittspartiet (Frp)
 4. Rogaland
 5. Roy Steffensen

Mest lest akkurat nå

 1. Hvem stjal Karolines julegaver?

 2. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

 3. Allerede i mars fikk Bjarne Berntsen en dårlig følelse. Det gikk slik han fryktet

 4. Høyre vil selge eiendommer for å få råd til å ruste opp skoler

 5. Skole­barn, barne­hage­barn, bok­klubbens barn og barn av regn­buen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nær­kontakter

 6. Han er 20 år, singel og tror dette løftet kan være et godt sjekketriks