Andrea (10) og Birthe (9) ble invitert inn til varaordførerens kontor etter denne skiltvaskingen

Andrea Grude Tovslid (10) og Birthe Ims Larsen (9) hadde gått forbi et skittent skilt i Sandvedparken i mange år. Til slutt tok de saken i egne hender, og vasket det.

Birthe Ims Larsen (9) og Andrea Grude Tovslid (I stigen, 10) tok saken i egne hender da skiltet i Sandvedparken ikke ble vasket.
 • Håkon Jonassen Norheim
  Håkon Jonassen Norheim
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi har alltid lurt på hva det skiltet egentlig var. Jeg trodde det var en mann som stod og danset, sier Birthe Ims Larsen til Aftenbladet.

I flere år har naboene gått forbi skiltet i Sandvedparken i Sandnes på vei til skolen og irritert seg over at det aldri ble vasket. En dag i sommer ble de så lei, at de tok med seg Zalo, vann og en stige ned og vasket det.

Bilde av jentene fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier, og det gikk ikke lenge før varaordfører Pål Morten Borgli tok kontakt. Han ville invitere de inn på kontoret for å gi de en liten overraskelse.

– Vi tenkte vel at kommunen har viktigere ting å gjøre, så hvorfor kunne ikke vi bare vaske det skiltet. Så syns jeg det er ganske kjekt å vaske, sier Andrea Grude Tovslid.

– Jeg får faktisk ikke sove om det ikke er rent og ryddig på rommet, konstaterer hun.

– Et viktig motstykke

Det er kanskje en liten sak, men Borgli mener det betyr så mye mer. Bildet ble delt på Facebook-siden «Du vett du e fra Sandnes når...», en side det ifølge Borgli har vært en del negative ytringer mot kommunen på den siste tiden.

Bildet ble ifølge Borgli det viktigste motstykket på alt det negative på sosiale medier, og han måtte invitere de inn på kontoret.

– Folk kan kanskje lære at det er viktig at vi i blant kan gjøre noe selv, og at dette kan være en viktig lærdom for voksne. Dette sjarmerte meg virkelig, sier Borgli.

På rådhuset fikk jentene servert lunsj, og fikk hver sine kinobilletter.

Varaordfører i Sandnes Pål Morten Borgli inviterte jentene inn på lunsj og en overraskelse.
Publisert:
 1. Pål Morten Borgli
 2. Sandnes
 3. Sandvedparken

Mest lest akkurat nå

 1. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

 2. Viste kniv til bussjåfør - ble pågrepet og arrestert

 3. Sveinung Rotevatn krever at påbud om hjemmekontor oppheves

 4. Turen på elsparkesykkel endte på legevakten for Malin (22): – Det kunne gått mye verre

 5. 18.542 nye koronasmittede registrert siste døgn

 6. Når kommer vinteren, egentlig?