Kongeparken satser stort med nye attraksjoner

Investeringer på 15 millioner skal trekke en kvart million gjester til Ålgård i 2017. Dette året lanserer fornøyelsesparken tre nye attraksjoner.

Lekemester Håkon Lund tester den nye attraksjonen «Vannvittig». Det ble en vannvittig våt affære.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Finn ut «alt» om attraksjonene lenger nede i artikkelen.

– Det var denne lovnaden vi ga til fylket og gjestene våre, da vi tok over parken i 1997. Vi skal levere minimum en nyhet hvert år, forteller den avtroppende lekemester Håkon Lund i Kongeparken.

15 millioner kroner sprøytes inn for å utvide listen over attraksjoner i fornøyelsesparken på Ålgård. Slik skal den bli enda mer populær for lokal befolkningen og tilreisende gjester.

2015 ble et rekordår for Kongeparken med 259.000 besøkende. I 2016 falt besøkstallet derimot til 251.000 gjester.

– Besøkstallet gikk litt ned i fjor. Nå investerer vi for gjestene våre.

Flere tilreisende

Besøkstallene i 2016 viser at det var færre lokale som besøkte parken, men desto hyggeligere var det økende tallet av tilreisende gjester.

– Vi er opptatt av at regionen skal være et godt reisemål, sier Lund.

LES OGSÅ:

Les også

Håkon Lund gir seg i Kongeparken

Han gleder seg over suksessen til Preikestolen, Kjerag og Cruiseturismen.

– Reiselivet vil bli det store for regionen fremover. Vi samarbeider godt med de andre store trekkplastrene i reiselivet for å trekke folk til fylket. Det er ingen som drar nytte av å stå alene, sier han.

– Hvordan skal enda flere komme til Rogaland?

– Oppskriften for å få flere til regionen er å legge til rette for turistene og gjøre det enkelt, svarer Lund.

Millionoverskudd

Selv om besøkstallet gikk ned, kan Lund-familien vise til et driftsresultat på godt over fem millioner kroner i 2016. Omsetningen endte på over 95 millioner kroner.

– Vi er veldig nøye på at pengene går tilbake til driften av parken. Vi har et ansvar til å trekke flere turister til fylket, mener han.

LES OGSÅ:

Les også

Ny familiefestival i Kongeparken

Skulptørene Francis Beck og Andrew Jolliffe lager skiltet til vannparken «Vannvittig».

Dette er årets tre nye attraksjoner:

De siste 20 årene har Kongeparken åpnet hele 25 attraksjoner. 2017 blir det første året der fornøyelsesparken åpner hele tre nye konsepter.

I 1997 ble Humla åpnet, senere har kjente attraksjoner som Freia Sjokoladefabrikk, Nordavinden, Fossen og Gråtassland sett dagens lys.

Islandske geysirer

Lørdag åpner den første av de nye attraksjonene, som har fått navnet «Vannvittig». Vannparken er for den yngre garde, og skal gi de besøkende muligheten til å kjøle seg ned mellom islandske geysirer, sprutende fontener, dryppende trær og viltre bekker.

– Dette er noe gjestene våre har etterspurt.

Om sommeren stilles strålene inn slik at gjestene blir søkkvåte når de springer gjennom mylderet av vannelementer. Vår og høst justeres attraksjonen, slik at det er mulig å springe gjennom uten å bli våt.

– Dette er vårt spark til resten av regionen om at vi må bli enige om et felles badeanlegg med 50-metersbasseng snart, sier Lund som tidligere har engasjert seg i debatten for å få et badeland til regionen

Dette er den nye attraksjonen «Vannvittig». I bakgrunnen reises bygget som skal bli Norges største pannekakehus.

Kvalme-garanti

Attraksjonen «Ambolten» har foreløpig ikke fått noen åpningsdato, men det er ganske sikkert at den vil åpne i nærmeste fremtid.

Fornøyelsesparken er sparsomme med opplysninger om «Ambolten», men lover at det vil bli Kongeparkens mest kvalmende attraksjon til nå.

– Det blir en spy-karusell som ikke er for pyser, forteller lekemester Lund.

Slik skal pannekakehuset se ut, når det står ferdig til høsten.

Norges største pannekakehus

Den siste attraksjonen skal stå ferdig til høsten. Snekkerne er i full sving med å bygge Norges største pannekakehus.

– Dette blir veldig rogalandsk! Vi ønsker å lage et sted hvor man kan spise pannekaker på barnas prinsipper. Det passer veldig godt i en temapark, som allerede inneholder en sjokoladefabrikk, mener Lund.

LES OGSÅ:

Kongeparken-eierne satser i Sverige
Publisert: