Politiet sjekker overvåkningskameraer etter ny luftvåpen-skyting

Fredag formiddag måtte politiet nok en gang rykke ut til skadeverk på en bygning og en bil som er påført ved bruk av et luftgevær.

Publisert: Publisert:

Tydelige merker etter skuddene på rutene i bygningen i Løkkeveien 99. Foto: Jarle Aasland

 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I helgen ble det rapportert om flere hendelser med skyting av luftvåpen i området rundt Løkkeveien og Gamle Stavanger. Fredag formiddag skjedde det igjen. En bygning i Løkkeveien 99 har fått flere vinduer ødelagt etter at noen har skutt med luftvåpen. Minst en bil har også fått skader.

– Vi ser alvorlig på disse hendelsene. Det gjør vi med alt som omhandler skadeverk, men det som gjør disse sakene ekstra spesielle og alvorlige er at det er tatt i bruk et våpen som ved uheldig bruk også kan påføre mennesker alvorlig skade, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jostein Reiestad, til Aftenbladet.

Tydelige merker etter skuddene på rutene i bygningen i Løkkeveien 99. Foto: Jarle Aasland

Han sier at det blir opprettet sak og at politiet kommer til å etterforske saken videre.

– Nå går saken videre til etterforskerne våre, men jeg vil tro det er naturlig å se om det kan finnes videobilder av det som har skjedd gjennom kameraovervåkning. Dette er et sentrumsnært området, så det er ikke utenkelig at noen av kameraene kan ha fanget opp noe, sier Reiestad.

Les også

LES OGSÅ: Fann bilen full av skader etter luftgevær-kuler

I helgen var det altså flere episoder i det samme området, og beboere i Løkkeveien og Gamle Stavanger er urolige etter disse hendelsene. Tidligere i uken uttalte Rune Osen følgende til Aftenbladet:

– Mandag morgen fant jeg bilen min med to knuste ruter, i tillegg til frontruten som hadde syv tydelige skuddmerker. Jeg har registrert mellom 20 og 30 spor etter kuler på bilen.

Han bor i Gamle Stavanger og hadde natt til mandag parkert arbeidsilen sin i Haugvaldstad gate, like ved Møbelgalleriet og Shell-stasjonen.

PS! Aftenbladet har også fått tips om at Prix-butikken på Våland skal ha hatt skader på sin inngangsdør etter skyting med luftvåpen. Dette skal ha skjedd tidligere denne uken.

Rune Osen har talt mer enn 20 spor etter kuler på bilen. To av rutene er knuste. Foto: Anders Minge

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Silje fikk toppkarakterer og er ingeniør. Nå jobber hun i klesbutikk.

 2. Han skal gi Sandnes 400 nye kontorplasser

 3. To nye smittetilfeller i Sandnes onsdag

 4. Viking raste etter nederlaget: – Sjokkerende

 5. Fant smitte på 344 fly i Norge. De fleste tilfel­lene kommer fra ett land

 6. FULL OVERSIKT: 5 døde, 832 påvist smittede i Roga­land – sjekk din kommune

 1. Gamle Stavanger
 2. Stavanger
 3. Skyting
 4. Sør-Vest politidistrikt