Heder og ære til kreftlege på SUS

Seksjonsoverlege Ingvil Mjaaland ved avdeling for blod- og kreftsykdommer på SUS ble nylig utropt til årets onkolog av Norsk onkologisk forening.

Seksjonsoverlege Ingvil Mjaaland på SUS er kåret til årets onkolog.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mjaaland fikk hedersbetegnelsen på kreftkonferansen Onkologisk Forum i Trondheim forrige uke, ifølge en artikkel på Stavanger Universitetssjukehus (SUS) sitt intranett.

Rundt 1000 deltakere var til stede på konferansen da leder Stein Sundstrøm i Norsk Onkologisk Forening under festmiddagen begynte å snakke om en person som har ledet arbeidet med utdanning av leger i spesialisering (LIS) i onkologi, og i tillegg har hatt en sentral rolle både i oppbyggingen av en egen stråleavdeling på sin arbeidsplass og i utviklingen av strålebehandling nasjonalt og internasjonalt. Da begynte Mjaaland å ane at det var nettopp henne han snakket om.

Les også

Overlege etterlyser Statoil-omsorg

Les også

Kreftoverleger frykter at lommeboka avgjør hva slags helsehjelp du får

Les også

Tre av fire overlever brystkreft

– Det er overveldende og litt ufattelig. For meg er det stort å få en sånn anerkjennelse, og jeg er veldig takknemlig, sier Mjaaland ifølge artikkelen.

Årets onkolog har særlig jobbet med brystkreft.

– Vi jobber kontinuerlig, både nasjonalt og internasjonalt, for en forbedring av strålebehandling av kreftpasienter. Nå samarbeider vi for eksempel med flere europeiske land, spesielt Danmark, om et stort forskningsprosjekt innenfor strålebehandling av brystkreft med hovedvekt på seneffekter. Dette har aldri vært gjort før i Norge, forklarer hun.

I tillegg deltar hun i arbeidet med å utarbeide nasjonale retningslinjer for stråling av brystkreft. Hun leder også spesialitetskomiteen i onkologi, og er sentral i arbeidet med å definere læringsmålene i utdanningen av nye kreftleger.  

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Brystkreft
 3. Kreft
 4. Stråling
 5. Skole og utdanning

Mest lest akkurat nå

 1. Glatte veier: Brøyter og strør på spreng

 2. Skisenteret har brukt 356.000 kroner på å produsere kunstsnø. Sånn ser det ut nå

 3. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 4. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 5. Flere innstilte rutebåter torsdag

 6. 781 nye koronasmittede på Nord-Jæren