Coop-sjefen: Venter en uke med Northug-avgjørelse

Coop-sjef Svein Fanebust sier til Aftenbladet at konsernet vil vente seks til åtte dager før de tar stilling til sponsoravtalen med Petter Northug.

Publisert: Publisert:

Coop-direktør Svein Fanebust vil ikke sparke ut Northug nå. Dette bildet er tatt i januar. Foto: Fredrik Refvem

  • Toralf Sandø
    Økonomijournalist
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Petter vil i løpet av de nærmeste 24 timene komme ut med en fyllestgjørende redegjørelse, og jeg regner med at han vil supplere det han har gått ut med tidligere, sier Svein Fanebust til Aftenbladet mandag ettermiddag.

Fanebust er administrerende direktør i Coop Norge.

— Det neste er at vi setter oss inn i alle aspekter av saken. Så vil vi i løpet av seks til åtte dager bestemme oss for hva vi vil gjøre, sier han videre.

Omdømmeproblem?

— Er hendelsen på noen måte gunstig for Coops omdømme?

— Selvfølgelig er ikke hendelsen gunstig. Men nå ser jeg at de lærde strides om hva det betyr for Coops omdømme. Men det er selvfølgelig en tragedie for Northug og skisporten, og vi skulle selvfølgelig vært dette foruten. Det er ting som har skjedd, og det må vi leve med. Men foreløpig forsøker vi å støtte ham, sier Svein Fanebust til Aftenbladet.

- Trist og alvorlig

Søndag sendte Coop ut en pressemelding om saken etter at Petter Northug hadde erkjent å ha kjørt bil i beruset tilstand. En passasjer i bilen fikk lettere skader da bilen, en Audi A7, kjørte av veien i Trondheim natt til søndag.

– Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak og er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sa administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge i pressemeldingen.

Kan sies opp

Coop-direktøren ønsket ikke å si noe om hvilke konsekvenser hendelsen kan få for samarbeidet med Northug og sponsormillionene skiløperen får fra Coop.

Men han bekreftet at de har en exit-klausul fra samarbeidsavtalen. Den gir en mulighet til å avslutte samarbeidet etter hendelser av dette slaget.

– Hvorvidt vi vil velge å bruke denne muligheten er altfor tidlig å si. Vi trenger å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon. Slik vi har fått saken beskrevet, har Petter både forstått alvoret i sine handlinger, og tatt ansvar for dem. Det synes vi er bra. Akkurat nå har Petter det tungt, og som en av hans viktige samarbeidspartnere vil vi hjelpe ham i denne første, vanskelige fasen, sier Fanebust i pressemeldingen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. «Firerbanden» har fått permitteringsvarsel

  2. 16-åringen stupte med hendene over hodet

  3. – Vi ønsker ikke at politikerne våre er en del av en lønnsadel

  4. Ordføreren vil lage sjau

  5. – Flyet har vore fantastisk å flyga

  6. Flertallet av lærerne klarte ikke å følge opp sårbare elever i hjemmeskole