Simonsen mener partiene har ødelagt for seg selv

FpU-leder Atle Simonsen mener samarbeidspartiene i budsjettprosessen har nullet ut hverandres politikk.

Publisert: Publisert:

Atle Simonsen.jpg

Etter en lang natt med forhandlinger kom partene i budsjettforhandlingene på Stortinget til enighet om neste års budsjett. Akkurat det er FpU-leder Atle Simonsen fornøyd med. Imidlertid er han kritisk til hvordan prosessen har vært mellom regjeringen og samarbeidspartiene KrF og Venstre.

Les også

Frp måtte betale for bensinseier

— Det har vært for mye krangling og for lite fokus på hva vi skal bruke det politiske flertallet til, sier Simonsen til Aftenbladet.

— Problemet i hele høst har vært at man har vært mer opptatt av å ha siste ord i alle saker - i stedet for å konsentrere seg om sakene som er viktig for hvert parti. Nå er det ofte slik at alle fire går ut av rommet med et kompromiss alle er halvveis misfornøyd med. I stedet burde alle få gå seirende ut av rommet hver sin gang - slik at politikken blir tydelig, sier Simonsen.

Les også

Budsjettenighet i natt

Han mener man i praksis har nullet ut hverandres politikk — noe i realiteten bare Ap har vunnet på.- Det er bare de som tjener på at ingen av partiene får sine vedtak gjennom og ender opp med en utvannet politikk, sier Simonsen, som nevner søndagsåpne butikker som et eksempel.

— I stedet for å godta regjeringens ønske om å la folk få drive butikken sin i fred, vil Venstre at kommunene skal bestemme selv. Dette vil være et eksempel på en utvannet politikk, sier Simonsen.

Han understreker at han er glad for samarbeidsavtalen og for at det er klart borgerlig flertall i Stortinget.

— Jeg synes imidlertid det virker som at Venstre og KrF har sagt ja til å bygge regjering, men ikke å bytte politikken, sier Simonsen, som likevel mener budsjettet inneholder mye bra politikk for Frp og de andre partiene.

Selv om partiene er kommet til enighet understreker alle fire partilederne at ingenting er avgjort før partienes respektive stortingsgrupper godkjenner skissen. Alle partigruppene er innkalt til møte klokken 9.30 fredag formiddag.

Les også:

Publisert: