Kamp på kniven om Joners hasj-forslag

Forslaget fra Kristoffer Joner og Dag Mossige om at Ap skal gå inn for en avkriminalisering av bruk og besittelse av cannabis led et knepent nederlag under lokallagets årsmøte i Folkets Hus torsdag.

Publisert: Publisert:

Kristoffer Joner, mer kjent som skuespiller enn Ap-medlem, tok til orde for å avkriminalisere bruk og besittelse av cannabis. Dag Mossige sitter helt til høyre på bildet. Foto: Tommy Ellingsen

  • Stein Halvor Jupskås
    Journalist
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

43 medlemmer stemte for å sende innspillet over til stortingsgruppen i partiet, mens 35 stemte for at Stavanger Ap skulle støtte realiteten i forslaget. Seks medlemmer stemte blankt.

— Jeg har en homsevenn som skulle gifte seg, åpnet Kristoffer Joner sitt innlegg under årsmøtet.

Les også

Kristoffer Joner med hasj-forslag på Ap-årsmøte

Vennen hadde litt problemer med å overbringe dette budskapet til sin gamle far, som var oppvokst i en tid da homoseksuell praksis var straffbart. Historien sluttet med at faren til tross for sin forvirring, konkluderte på følgende vis;— Jeg er glad for at du får gifte deg med en du er glad i.

Joner mente utviklingen i lovgivningen om homofiles rettigheter er en parallell til hans eget forslag om å avkriminalisere bruk og besittelse av cannabis,

— Når lover ikke er i samsvar med virkeligheten lenger, må vi kunne kvitte oss med dem, sa Joner.

Hans medforslagsstiller Dag Mossige fulgte opp:

— Riksadvokaten Tor-Aksel Busch refset denne uken politiet for heller å løpe etter slitne narkomane enn å etterforske alvorlig narkotikakriminalitet. Dette er akkurat det vårt forslag handler om, sa han.

Les også

Skal hasj likestilles med feilparkering?

— Vi ønsker ikke legalisering av cannabis, for folk har ikke godt av å bruke det. Vårt forslag er å avkriminalisere. Dette fordi dagens straffenivå er både urimelig og uhensiktsmessig, sa Mossige.De to fikk umiddelbart på pukkelen fra Liss Heidi Dagsland, mangeårig bystyrepolitiker i Stavanger.

— Dette forslaget kan jeg på ingen måte støtte. Alle vet at hasj er roten til alt vondt. Det vil være et veldig uheldig signal å sende ut til ungdommen, mente Dagsland.

Styrets innstilling i saken ble vedtatt. Det betyr at forslaget sendes som et innspill til Aps stortingsgruppe.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Tatt i 131 km/t på E39 - mistet lappen

  2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  3. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

  4. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

  5. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  6. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  1. Politikk