Stavanger kommune: Ikke bestill hurtigtest på nett

Ved smitte i skole, barnehage og idrettslag må nærkontakter vente på å bli tildelt et tidspunkt for hurtigtest. Ikke ring eller bestill testing online, melder Stavanger kommune.

Hurtigtest. Illustrasjonsfoto.
 • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 102 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Meldingen er lagt ut på kommunens nettsider mandag kveld.

Årsaken er at Stavanger kommune opplever stor pågang fra foreldre som ønsker å bestille hurtigtest til barna. Direktør helse og velferd Eli Karin Fosse ber alle vente til de får en tid for å ta hurtigtesten.

Alle får tidspunkt

- Vent på beskjed. Det er ikke mulig å bestille hurtigtest via telefon eller bestillingsløsningen på nettet, sier Eli Karin Fosse i meldingen.

For å unngå at mange barn og unge må gå i karantene ved smittesituasjoner i skole og barnehage, skal alle nærkontakter ta en hurtigtest ved kommunens teststasjon. Det er ikke mulig å bestille tid selv. Alle vil få tildelt et tidspunkt for den første hurtigtesten av skolens rektor, barnehagens styrer eller idrettslagets leder. Er testen negativ kan barnet gå i skole og barnehage. Er testen positiv, må barnet ta en vanlig test (en PCR-test) på kommunens teststasjon. 

Tilbud om testing hjemme

Foreldrene til barnehage- og barneskolebarn får tilbud om videre selvtesting hjemme når de tar den første hurtigtesten. De som ønsker får med hurtigtest-sett hjem. Alternativet er tilbud om å komme tilbake til teststasjonen på en valgfri dag. Barn under 13 år skal kun ta én hurtigtest til etter den første hurtigtesten. Barn over 13 skal ta to hurtigtester til, på dag 3 og 5.

Hvis en hurtigtest tatt hjemme positiv, må familien gi beskjed om dette til smittesporingsteamet på telefon 477 81 641. Dette nummeret skal kun brukes til å melde fra om positiv hurtigtest.

Leser mer om testing skoler og barnehager på kommunens nettsider.

Mandag morgen meldte Aftenbladet at 17 av de 29 som i løpet av det siste døgnet har testet positivt for korona i Stavanger og Sandnes, er barn og ungdommer.

Les også

 1. Stavanger vurderer masse­testing på skolene

Publisert:

Korona-viruset

 1. LO ber om gratis selvtester og vaksinering på jobb

 2. Apotek ber om å få lov til å hjelpe til i vaksineringen

 3. Munnbind på bussen – men ikke på julebordet: – Det er en logisk forklaring

 4. Omikronsmittede i Oslo har milde symptomer

 5. Flere helsearbeidere har vaksinert seg etter kommunens grep

 6. – Skolene kan utsette skoleball dersom det er mye smitte

 1. Korona-viruset
 2. Stavanger kommune
 3. Koronaviruset