Sandnes kåret til Norges mest attraktive by

Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022 for et fenomenalt arbeid med å utvikle sentrum gjennom mange år. – Jeg er stolt, sier ordfører Stanley Wirak.

– Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultat, seier Alexandria Algard, juryleder for Attraktiv by-prisen.
 • Cornelius Munkvik
  Cornelius Munkvik
  Journalist
Publisert: Publisert:

Juryen valgte i april ut Harstad, Bryne og Sandnes som finalister til Attraktiv by-prisen 2022. Vinneren ble Sandnes.

– Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultat. Nye funksjoner samlokalisert i sentrum, kultursatsinger, nye bydeler i nedlagte havneareal og Ruten – et av Norges beste nye byrom, viser at Sandnes lykkes med sitt byutviklingsarbeid, sier Alexandria Algard, juryleder for Attraktiv by-prisen.

LES OGSÅ: Sandnes fikk nasjonal pris – og kan få flere

LES OGSÅ: Sandnes og Bryne kan bli kåra til Noregs mest attraktive by i 2022

Juryen skriver blant annet at Sandnes de siste årene har tatt flere grep for å snu utviklingen og skape et attraktivt sentrum. Et attraktivt sentrum «som er identitetsskapende og drivende for byens utvikling.»

Nye Ruten har vært sentralt i byutviklingen av sentrum.

– Sandnes har gjort en god jobb med å skape et levende og attraktivt sentrum. De to andre finalistene, Harstad og Bryne, fortjener også ros. Jeg gleder meg til å dele ut prisen, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak er stolt over at Sandnes gikk til topps i kåringen.

– Jeg er utrolig glad og stolt over at Sandnes nå kan smykke seg med den gjeve tittelen som Norges mest attraktive by, sier Wirak i en pressemelding.

– Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, uttaler ordføreren.

Kommunedirektør Bodil Sivertsen mener langsiktigheten i byutviklingen har vært en medvirkende årsak til at Sandnes gikk til topps.

– Vi har hatt gode planer, og vi har vært tålmodige. Prisen er en anerkjennelse av at vi har gjort mye riktig, og gir oss en solid vitamininnsprøytning i arbeidet med å utvikle sentrum videre, sier Sivertsen.

Publisert:
 1. Sandnes
 2. Byutvikling
 3. Alexandria Algard
 4. Befolkningsvekst

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvalrossen Freya er nok på vei mot Rogaland nå

 2. Båt kantret utenfor Eigersund - tre gutter ble reddet opp av vannet

 3. Disse vant årets Gladmat-pris og stipend

 4. Disse gatene stenges i Sandnes søndag

 5. Satte fyr på Viking-fansen da han signerte for RBK - nå forventer han flere reaksjoner

 6. «Klart det er mulig å dusje på natten»