- Alt i orden på Boganes

Boganes sykehjem driver faglig forsvarlig, slår levekårssjef Marit Bore i Stavanger kommune fast etter dagens møte med sykehjemsledelsen.

 • Margunn Ueland
  Margunn Ueland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Levekårssjef Bore er beroliget etter møtet hun hadde med sykehjemsledelsen mandag formiddag:

— Vi føler oss trygge på at driften er faglig forsvarlig og i tråd med kontrakten, sier hun til Aftenbladet.

-Sykehjemsledelsen la fram bemanningsoversikt og turnusplan for hele sykehjemmet. De har faktisk styrket fagligheten i forhold til kontrakten vi har med dem. De har 1,5 flere fagpersoner enn i kontrakten, sier Bore.

LES OGSÅ:

Les også

Hastemøte om Norlandia-driften av Boganes sykehjem

Feil: -Ifølge Klassekampen på lørdag har bare to sykepleiere hatt ansvaret for 64 brukere i perioder, de andre bare vikarer. Stemmer det?

— Nei. Det er feil. Planløsningen på de nye sykehjemmene er åtte beboere i hver boenhet. De har alltid to sykepleiere. Man jobber i en pool som gjør at det alltid er sykepleiere til stede. Boganes ser disse enhetene sammen.

Klassekampen må bare ha sett på turnuslistene ved en enhet og ikke sett alle avdelingene i sammenheng.

— Så det er ikke sånn at der er flere ufaglærte vikarer på jobb enn faste og kompetente?

— Nei, det er ikke sånn. Der er alltid to sykepleiere på jobb, om natten også.

Lite vikarer

— Er vikarbruken ved Boganes høyere enn ved andre sykehjem?

— Nei, de bruker lite vikarer faktisk. De leier inn vikarer for dekke inn de ledige 1,8 årsverkene de har. Og da bruker de mange egne ansatte som går i deltidsstilling.

Turnuslister

– Var turnuslistene ok?

— Ja, de ser greie ut. Vi er trygge på alt er i orden. Vi forventet ikke noe annet heller. Vi har møter med sykehjemmet de fire ganger i året. Det siste møtet hadde vi den 2. mars. Avtalen er at de skal gi beskjed til oss hvis ting faglig uforsvarlig, sier Bore.

Fagforbundet: Annette Dahl Wiig, leder av Fagforbundet i Stavanger er bekymret over at sykehjemmet har for stor bruk av deltidsstillinger.

-Er bruken av deltidsstillinger ved Boganes større enn ved de kommunale sykehjemmene?

Ja, gjennomsnittstillingene ved Boganes varierer mellom 37 og 42 prosent, det er lavere enn det som er vanlig ved de kommunale sykehjemmene. Et eksempel: ved en avdeling deler 26 personer 10 årsverk. Dermed slipper sykehjemmet å leie inn vikarer, men fyller opp med egne ansatte. Deltidsstilsatte må jakte etter ekstra vakter for å få fylt opp stillingen sin. Det gir en utrygg arbeidssituasjon. Det betyr også at ansatte jobber mye i en periode og lite i en annen periode. Vi ønsker større stillinger og høyere grunnbemanning. Det er bedre for de ansatte såvel for som beboerne, sier Dahl Wiig.

-Fagforbundet er også opptatt av å få til større stillinger ved de kommunale sykehjemmene. Vi mener det må bli en konsekevens av at kommunen nå stramme inn bruken av private vikarbyråer, legger hun til.

Les også

 1. Hastemøte om Boganes sykehjem

 2. Full tillitskrise i Stavanger

 3. Boganes sykehjem ut på anbud igjen

Publisert:
 1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Ryfylke har fått sin første vingård

 2. Ny utrolig rekord for Haaland

 3. Kunngjorde at han legger opp - nå vurderer Bryne-profilen å gjøre helomvending

 4. Storbritannia strammer inn på koronareglene

 5. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død

 6. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt