Varaordføreren bodde i Seabrokers’ villa på Gran Canaria. 11 dager senere satt han i møte om en sak der selskapet fryktet å tape minst 55 millioner

– Jeg har ingen økonomiske koblinger, sosial omgang eller noen familierelasjoner til denne bedriften som jeg jobbet i for 13 år siden.

Det sa varaordfører i Sandnes kommune, Pål Morten Borgli (Frp), da fylkespolitikerne skulle vurdere om han var habil overfor Solveig og Ragnvald Albretsen.

Solveig Albretsen er aktiv i Sola Frp, og Ragnvald Albretsen eier konsernet Seabrokers Group, hvor varaordføreren tidligere var ansatt.

· Nye opplysninger viser at Borgli ikke sluttet i Seabrokers-selskapet Securalift for 13 år siden, men hadde permisjon fram til 2017.

· Borgli har bodd i Seabrokers sitt feriehus på Gran Canaria to ganger. Her har han også hatt sosial omgang med Albretsen.

· Borgli har ved flere anledninger vært på yachten som Seabrokers eier, deriblant i sosiale lag.

· 11 dager etter at Borgli var i Seabrokers sin leilighet på Gran Canaria i 2019, satt han i et møte med ordfører Wirak og Albretsen om en plan som Seabrokers hevdet de ville tape 55 millioner kroner på. Borgli var inhabil i behandlingen av denne planen i Sandnes.

· Høsten 2022 ba Borgli, som da var fungerende ordfører, administrasjonen trekke et brev der Albretsen ble varslet om bøter dersom han ikke rev yachtbrygga på Ims i Sandnes.

Borgli sier at han oppga det han mente var relevant, og han hevder å ha betalt for oppholdene på Gran Canaria.

Møtet om reguleringsplanen var på ingen måte et forum for beslutning, sier Borgli.

Albretsen vil ikke stille til intervju om saken og kaller den oppkonstruert.

Les hele saken med abonnement