Juleboden skapte juleglede på SUS

Intet mindre enn 268 fjernsyn har Juleboden i Sandnes gitt i gave til pasientene på Stavanger universitetssykehus.

Torild Lura fra Juleboden i Sandnes (f.v), sykepleier Sandra Bakken Støle og samhandlingssjef Sissel Hauge under overrekkelsen på SUS.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I 28 år har Torild og og Cato Lura, via Juleboden, samlet inn penger til en bedre pasienthverdag på Stavanger universitetssjukehus.

Bak strikkegensere, keramikk, trearbeid, såper og glassmykker i Juleboden, ligger det loddbøker på et bord hos Juleboden midt i Langgata i Sandnes. Siden 1995 har inntektene fra loddbøkene gitt 268 fjernsyn til Stavanger Universitetssjukehus.

– Det var stor glede på kirurgisk sengepost 4E da vi overleverte årets gave. De gamle fjernsynene på avdelingen hadde ikke virket på lang tid, forteller Torild Lura, ildsjelen bak Juleboden.

Egentlig var det penger nok til å kjøpe inn 9 tv-er og oppheng, men en gavmild dame sørget for penger nok til 10. Hun troppet opp hjemme hos ekteparet Lura med en konvolutt som inneholdt 1300 kroner. Det rakk til ett ekstra fjernsyn.

– Det er fortsatt behov for flere tv-apparater på SUS siden alle tv-er fra 2007 skal skiftes ut, forteller Lura.

Torild Lura er tildelt årets ildsjelpris fra SR-bank på til sammen 25.000 kroner. Det betyr at SUS kan vente seg enda flere tv-er på nyåret.

Les mer:

Publisert: