En av Bogafjell-elevene ute av sykehus

– Midt i det vonde har elevene skapt et enormt godt samhold, sier rektor på Bogafjell skole etter bussulykken fredag.

Mange fikk en god klem da to busser med elever fra Bogafjell skole kom flere timer forsinket hjem fra leirskole etter bussulykken ved Lyngdal.
 • Magnus Ekeli Mullis
  Magnus Ekeli Mullis
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ei jente på 12 år ligger fortsatt på sykehus og er alvorlig skadet etter at en buss med 40 skoleelever fra Bogafjell skole i alderen 11–12 år, samt tre lærere, havnet i autovernet på Skrumoen bro i Lyngdal fredag ettermiddag. Tilstanden er stabil. Den andre av de to jentene fra Bogafjell skole som ble sendt til sykehus, er utskrevet. Hun fikk skader som ble betegnet som lettere.

Elevene var på vei hjem etter en uke på leirskole på Evje da ulykken skjedde. Fredag kveld kom de hjem til skolen, flere timer forsinket. Der ble de tatt imot av rektor og foreldrene. Et kriseteam fra kommunen sto klart til å hjelpe, hvis noen hadde behov for det.

Lørdag ettermiddag samlet mange elever, foreldre og lærere seg på Bogafjell skole for å snakke om fredagens ulykke sammen med et psykososialt team fra Sandnes kommune. De som hadde behov for det, fikk ha private samtaler, mens andre fikk snakke i plenum om det de hadde opplevd. Mange lurte på hvordan mandagen kom til å bli.

Les også:

Les også

Elevene kom hjem til mor og far etter bussulykken

– Vi samler elevene i klassene som vanlig og starter dagen med å ha fokus på ulykken. Vi kommer til å bruke den tiden som er nødvendig. Mange har sikkert tenkt mye på dette i helgen, og elevene skal få all mulig tid til å snakke om ulykken. Vi har også helsesøstre på plass som kan ivareta elevene dersom det blir nødvendig, sier rektor Jørgen Slyk ved Bogafjell skole søndag ettermiddag.

– Elevene kommer mandag til å få tid til å skrive hilsener og tegne tegninger som vi kan sende til sykehuset, legger han til.

Intense timer

Rektoren forteller om intense timer fra ulykken skjedde fredag ettermiddag fram til søndag kveld. Usikkerheten bredde seg, og spørsmålene var mange blant engstelige foreldre. Samtidig skapte den alvorlige ulykken et helt spesielt bånd mellom de involverte.

– Midt i det vonde har elevene skapt et enormt godt samhold. Jeg kan ikke få fullrost elever, foreldre og lærere nok får måten de har taklet dette på. Jeg er stolt av dem jeg har rundt meg, sier rektor Slyk.

Sjåføren avhørt

Bussjåføren ble også lettere skadet i ulykken.

– Han ble avhørt lørdag. Han har gitt en forklaring om på hendelsesforløpet. Den forklaringen kan veldig godt stemme, men vi ønsker ikke å si noe om hva han har sagt før vi har sjekket opplysningene med andre objektive funn, sier lensmann i Farsund og Lyngdal, Jan Terje Aas.

Politiet har beslaglagt førerkortet til bussjåføren, som da automatisk får status som siktet. Lensmannen opplyser at det mannen ikke er mistenkt for promillekjøring, bruk av mobiltelefon under kjøring eller andre bestemte brudd på vegtrafikkloven.

– Det er ikke utformet noen spesifikk siktelse, bekrefter Aas.

Så kollegaen kjøre i autovernet

Elevene fra Bogafjell var fordelt på to busser. Sjåføren av den bakerste bussen ble vitne til at bussen foran kjørte av veien.

– Den andre var først på stedet og begynte arbeidet med å evakuere bussen, sier daglig leder i Rogaland taxi, Svein Asbjørn Svimbil.

Sjåføren av ulykkesbussen ble sendt til Flekkefjord sykehus med lettere skader etter hendelsen.

– Det går ganske greit med ham og han er nå hjemme hos familien, sier Svimbil.

Sjåførene følges opp

Han opplyser at bedrifthelsetjenesten er koblet inn for å følge opp de to sjåførene.

– Begge har opplevd dette på kroppen, på hver sin måte. Mandag vil vi ha en samtale med begge, slik at de får bearbeidet hendelsen, sier Svimbil.

Han opplyser at han ikke vet noe om ulykkesårsaken og ikke ønsker å spekulere i hva som kan ha skjedd.

– Bakgrunnen for ulykken er det politiet som tar seg av gjennom sin etterforskning, sier Svimbil.

Det har vært en lang helg for rektor Jørgen Slyk ved Bogafjell skole etter at en av de to bussene med elever og lærere gikk i autovernet ved Lyngdal fredag. Fortsatt ligger en 12 år gammel jente på sykehus med alvorlige skader.

Les også:

Les også

 1. Sjåføren av ulykkesbussen kan bli avhørt lørdag

Publisert:
 1. Bogafjell
 2. Lyngdal
 3. Sørlandet sykehus
 4. Kristiansand
 5. Skole

Mest lest akkurat nå

 1. Satser på nytt daglig­vare­kon­sept i Stavanger: – Tror det kom­mer til å bli veldig popu­lært

 2. FHI: Risikoen for syke­hus­innleggelse med omi­kron er 2 promille

 3. Gjorde rystende funn på havets bunn: – Et kjent miljøproblem

 4. – For meg virker det ganske åpenbart at det ville vært til kommunens fordel å ikke anke

 5. Kritisk til planer om stor avlast­nings­bolig på Madla: – Jeg kom­mer aldri til å sende Vegard dit

 6. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke