Økning i salg og boliger til salgs i Stavanger

Boligprisene i Stavanger holdt seg ganske stabilt i oktober.

Boligmarkedet i Stavanger-regionen holder seg stabilt. Foto: Lars Idar Waage

 • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Prisene sank med 0,2 prosent i oktoberm, viser tall fra Eiendom Norge. det er en bedre utvikling enn Bergen (nedgang på 1,3 prosent), men svakere enn i Oslo (+ 0,1 prosent) og Trondheim (- 0,1 prosent).

I Stavanger har boligprisene økt med 1,0 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+5,0 prosent), men sterkere enn i Bergen (+0,1 prosent) og i Trondheim (+0,4 prosent).

Flere salg

Det har i oktober blitt solgt 427 boliger i Stavanger, noe som er 11,2 prosent flere enn samme måned i 2017. Hittil i år har det blitt solgt 3755 boliger i Stavanger, noe som er 7,9 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Det har i oktober blitt lagt ut 486 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 8,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. Hittil i år er det lagt ut 4540 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 2,0 prosent flere enn tilsvarende periode i 2017.

Tregere å selge

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 69 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 43 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.200.000,-

Landsbasis

Dette er status for boligmarkedet for hele Norge:

- I oktober sank boligprisene som normalt for måneden å være. Med uendrete sesongkorrigerte priser forsetter den moderate prisutviklingen fra de foregående månedene. Akkumulert har det aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i Norge som i 2018. Dette tyder på god balanse mellom tilbud og etterspørsel og et velfungerende boligmarked, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

NB: Den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Publisert:
 1. Bolig
 2. Stavanger
 3. Sandnes
 4. Sola
 5. Randaberg

Mest lest akkurat nå

 1. Hun trodde hun skulle arve 4 millioner av søsteren. Men pengene gikk til Frelsesarmeen og SOS-barnebyer

 2. Gladnyhet om skatt i Stavanger

 3. Å la være å la seg vaksinere er oppsiktsvekkende uansvarlig

 4. Det eneste minnet Gjert har om faren er da han lærte å sykle - på trehjulssykkel

 5. «Jordan Peterson igjen inn i kulturkrigen?»

 6. – Risikoen er svært høy hvis dette ikke går i orden