Kvelertak-konserten avlyst på grunn av sterk vind

STAVANGER: Lørdag ettermiddag melder Tall Ships Races at Kvelertak-konserten er avlyst på grunn av sterk vind. Fyrverkeriet går som planlagt.

Publisert: Publisert:

Kvelertaks konsert på avslutningen av Tall Ships Races er avlyst. Her med bandets nye vokalist Ivar Nikolaisen under en konsert på Fjellparken. Foto: Tommy Ellingsen

 • Julie Teresa Olsen
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Kvelertak skulle etter planen spille på hovedscenen i amfiet ved Stavanger konserthus klokken 22 lørdag kveld. Men lørdag ettermiddag klokken 17.15 sendte Stavanger kommune ut pressemelding med nyheten om at konserten er avlyst. General Forsamling skulle også spille på samme scene klokken 21.00, men nå blir det ingen konserter på hovedscenen lørdag kveld.

Konserten skulle vært den andre opptredenen for bandets nye vokalist Ivar Nikolaisen.

– Det er ikke forsvarlig å gjennomføre konsertene og vi må derfor avlyse på grunn av hensynet til sikkerheten. Det er heller ikke mulig å flytte dem. Vi har vurdert flere alternativer og vi beklager virkelig at vi må avlyse, sier prosjektleder Knud Helge Robberstad til Aftenbladet.

Avgjørelsen er tatt i samråd med Stavanger kommune.

Varsler lyn og torden

Rundt klokken 17 da konserten ble avlyst, meldte Yr.no frisk bris og en vindstyrke på 9 meter i sekundet. Frem mot klokken 21 skal vindstyrken øke til stiv kuling fra sør og 14 meter i sekundet. Deretter skal vinden avta. Fra klokken 21 er det også meldt større mengder nedbør.

– Det ligger en kald front med masse lyn og torden utenfor kysten. Den er nå på vei innover Rogaland, så det er bare å forberede seg på tordenvær, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk Institutt til Aftenbladet klokken 18.30 lørdag kveld.

Les mer:

Les også

– Dere trodde Kvelertak var daue?

Les også

Her er Kvelertaks nye vokalist

Ingen andre endringer

Hovedscenen i amfiet er allerede i ferd med å bli rigget ned.

Torsdag trakk Bjørn Eidsvåg store folkemengder til gratiskonsert på hovedscenen.

– Vi har bevist at amfiet foran konserthuset er en utmerket konsertarena for denne typen konserter. Været kan vi dessverre ikke gjøre noe med. En midlertidig scene av denne størrelsen kunne ikke huset en slik konsert i så sterke vindkast, uansett hvor den var plassert, understreker Robberstad.

Konsertene på scene 2 like foran Victoria Hotell går som planlagt. Her begynner siste konsert klokken 20.

Les mer:

Les også

Her er skutene i årets Tall Ships Races

– Vi har aldri vurdert å stenge festivalområdet. Her er det helt andre vindforhold og resten av arrangementet går som planlagt, opplyser Robberstad.

Fyrverkeriet vil også gå som planlagt klokken 23.00.

– Det er helt andre sikkerhetsmessige vurderinger som ligger til grunn når det gjelder oppskytning av fyrverkeriet. Det er gjennomført en egen ROS-analyse og vi har fått tillatelse fra Rogaland brann og redning, Men vi har løpende kontakt med alle nødetater. Det er de som til syvende og sist avgjør hva som skal gjennomføres, sier Robberstad.

Også varmen var ventet å skape utfordringer for arrangøren, men foreløpig er det ikke meldt om alvorlige hendelser som følge av rekordtemperaturen fredag.

– Kommunikasjonen vår om å drikke mye vann har tydeligvis nådd ut til publikum. Vi har hatt egne folk rundt i sentrum som har delt ut vann.

Vinden skaper trøbbel på sjøen

Også Fjord 1 har innstilt Turistbilferja "Eid" i runde nummer to innover Lysefjorden lørdag på grunn av sterk vind med storm i kastene. Avgangen klokken 15.00 fra Lauvik og innover med anløpsplasser underveis til Lysebotn og avgangen klokken 18.00 fra Lysebotn og utover til Lauvvik utgår, opplyses det i en pressemelding.

Les mer:

Publisert:

Les også

 1. Varmen tok ikke knekken på folk i Vågen

 2. Kulturprogrammet blir historisk under The Tall Ships Races

 3. Se de utrolige bildene av Tall Ships-skutene

 4. Våland satte ny varmerekord i Rogaland

Mest lest akkurat nå

 1. Ett nytt smittetilfelle i Stavanger

 2. Signalbygget på Forus skal rives. Her er de nye planene

 3. Regler for utbetalinger til politikere og partier er kjent ulovlig. Det kan få landsdekkende konsekvenser

 4. Elbiler må betale mer

 5. Rødt legger lokk på saken. Slik forklarer Stavanger-politikeren hvorfor hun bryter ut

 6. Janoves datter synger duett med bestefar