Arne Viste får pris av Kirkens Bymisjon: – Gjør inntrykk å bli hedret

Arne Viste er en av tre vinnere av Kirkens Bymisjons Brosteinpris for 2019. Han deler den sammen med Gunnar Stålsett og Mennesker i Limbo.

Arne Viste var en av vinnerne av Brosteinprisen 2019.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

De tre vinnerne har alle engasjert seg for ureturnerbare asylsøkeres rettigheter.

– I 2019 ble arbeid til ureturnerbare papirløse for alvor satt på dagsorden. Det hadde ikke skjedd uten innsatsen til Mennesker i Limbo, Arne Viste og Gunnar Stålsett, sa generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal, under utdelingen mandag.

– Gjør inntrykk å bli hedret

Viste takket Kirkens Bymisjon for prisen og sa at det betyr mye å ikke stå alene.

– Det gjør inntrykk å bli hedret. Jeg ber om en politisk løsning for ureturnerbare asylsøkere, som inkluderer retten til arbeid, men også retten til helsehjelp og en verdig alderdom.

Mennesker i Limbo v/Styreleder Tor. B Jørgensen, Lula Tekle og Nasim Alimoradi; Arne Viste, Gunnar Stålsett og generalsekretær i Kirkens Bymisjon Adelheid Firing Hvambsal.

Dømt til fengsel

Mennesker i Limbo er en organisasjon av og for mennesker som lever uten rettigheter i Norge.

Arne Viste og Gunnar Stålsett har lenge engasjert seg for begge ansatt ureturnerbare asylsøkere og blitt tiltalt og dømt til betinget fengsel for det.

– Det kan hende denne brosteinen blir snublesteinen som får Stortinget til å tenke seg om. Og om de ikke gjør det bør de være ureturnerbare til Stortinget, sa Stålsett da kan mottok Brosteinprisen.

Mange trosset det sure januarværet for å være med på støttemarkering for Arne Viste tidligere i år.

Støttemarkering i Stavanger

I januar i år møtte rundt 200 opp i en støttemarkering for Viste og hans innsats for lengeværende asylsøkere på Domkirkeplassen i Stavanger.

IMI-kirken, Stavanger-biskop Anne Lise Ådnøy og Rettferd i asylpolitikken (RIA) var arrangørene av markeringen. Ved siden av politiske appeller besto markeringen også av kulturelle innslag med blant annet koret Sjokk og Kjell Inge Torgersen/ Arild Schøld.

Les flere saker om Arne viste her:

Les også

Historien om David og Goliat fikk Arne Viste opp på barrikadene

Les også

Slik bruker Arne Viste mediene helt bevisst

Les også

Petter Dass-prisen til Arne Viste

Les også

Arne Viste takker familien for støtten – risikerer millionbot og fengsel

Publisert: