Politiet bekrefter etterforskning av Haukeland Liadal

I april ble Arbeiderpartiets Hege Haukeland Liadal politianmeldt etter at Aftenposten avslørte at hun hadde levert fiktive reiseregninger. Nå bekrefter politiet at de er i gang med etterforskning og at Ap-politikeren har status som mistenkt.

Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) fotografert på vei hjem fra tjenestereise i april.
 • Henning Carr Ekroll
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det var 9. april at Aftenposten avslørte at stortingspolitikeren og nestlederen av Rogaland Ap hadde levert fiktive reiseregninger til Stortinget. På denne måten hadde hun fått utbetalt titusenvis av offentlige kroner som hun ikke hadde krav på.

Totalt kunne vi dokumentere at Liadal hadde levert reiseregninger for over 60.000 kroner har der hun enten hadde vært et annet sted enn det hun hadde oppgitt, eller hjemme, på hytta eller på private reiser. Liadal ble politianmeldt av Stortingets administrasjon kort tid etter avsløringen.

Over fire måneder senere opplyser politiet at økonomiseksjonen i Oslo politidistrikt er igang med etterforskning av Liadal.

 • Les avsløringen her: Ap-politiker leverte fiktive reiseregninger til Stortinget

Har status som mistenkt

- Jeg kan bekrefte at politiet etterforsker saken. Vi er en i fase der vi innhenter og gjennomgår relevant dokumentasjon, og representanten har status som mistenkt, sier politiinspektør Ole Rasmus Knudsen ved påtaleavsnittet for økonomi- og spesiallovgivning.

- Hva er det videre tidsperspektivet?

- Vi jobber videre med etterforskningen, og har som mål at vi skal ha en konklusjon klar i løpet av høsten eller vinteren.

Politiet opplyser at de fremdeles ikke har avhørt Liadal.

Taust fra Liadal og Stortinget

Liadal har ikke ønsket å svare på spørsmål om saken etter at Aftenposten avslørte de fiktive reiseregningene i april. Hun ønsker heller ikke å si noe nå.

«Jeg har ingen kommentar», skriver Liadal i en SMS.

Bilder i sosiale medier viser at Liadal fortsetter sitt aktive virke som folkevalgt. Blant annet besøkte hun Øyafestivalen sammen med andre stortingspolitikere tidligere i august.

Liadal (i rødt) på Øyafestivalen.

Liadal har lovet å betale tilbake penger til Stortinget. Hun har ikke besvart spørsmålet om hvor mye hun har betalt tilbake. Det vil heller ikke Stortingets administrasjon si noe om.

«Denne saken er til etterforskning hos politiet. Stortinget kan derfor verken gi noen opplysninger eller komme med vurderinger rundt saken», skriver seniorrådgiver Gunnar Syverud i Stortingets presseseksjon i en e-post.

Keshvari-sak oversendt til statsadvokaten

I oktober i fjor avdekket Aftenposten at Frp–politiker og stortingsrepresentant Mazyar Keshvari hadde levert fiktive reiseregninger. Keshvari ble siktet for grovt bedrageri én måned senere.

Siden dette har Keshvari for det meste hatt sykefravær fra Stortinget, og Carl I. Hagen har møtt i hans sted.

Politiet opplyste i juni at saken mot Frp-politikeren var oversendt statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

Publisert:
 1. Etterforskning
 2. Stortinget
 3. Hege Haukeland Liadal
 4. Arbeiderpartiet (Ap)

Mest lest akkurat nå

 1. Den draps­siktede fra Kongs­berg bodde i Stav­anger

 2. Latvia varsler ny ned­stengning etter smitte­økning

 3. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

 4. – Min far foreslo at jeg skulle få tatovert bil­cross­bilen. Han sa det på fleip

 5. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

 6. – Elever, lærere og for­eldre opp­lever skolene som for­skjellige