50 smittetilfeller knyttes til bussreisen

Nok en person har påvist smitte etter pensjonistbussturen. Det betyr at 38 av 40 busspassasjerer på den aktuelle pensjonistturen har påvist koronasmitte. Til sammen knyttes rundt 50 smittetilfeller til bussreisen.

Ordførerne på Nord-Jæren hadde felles pressekonferanse etter det massive smiteutbruddet fra pensjonistbussturen i forrige uke. Her Stavangers ordfører, Kari Nessa Nordtun.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er 800 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Til nå har over 50 personer fått påvist koronasmitte etter utbruddet på turbussen fra Jæren, skriver Folkehelseinstituttet (H) i sin ukerapport.

Antallet smittede omfatter 38 av de 40 deltakerne på bussen. I tillegg er det påvist nye smittetilfeller på flere steder turfølget har besøkt.

Smitten på bussen fordeler seg mellom kommunene Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg og Hå.

Økende smitte i Rogaland

Ifølge rapporten fra FHI hadde seks fylker en økning i smitte fra sist uke. Disse var Agder, Rogaland, Troms og Finnmark, Vestfold og Telemark, Innlandet og Oslo.

I andre fylker ble det meldt om færre tilfeller enn uken før, og 263 av landets 356 kommuner meldte ingen tilfeller i forrige uke.

De siste to uker har det blitt testet flest personer i forhold til folketallet i Rogaland, Vestland og Oslo.

Nye smittetilfeller

Tirsdag kveld opplyste Stavanger kommune at fem personer har testet positivt for covid-19 i Stavanger. En av disse var med på pensjonist-bussturen. Dermed er alle de 15 passasjerer fra Stavanger som var med på bussturen med Ingvars Reiser smittet av covid-19.

De fem er:

  • Mann i 40-årene, nærkontakt til smittede i et familieselskap med flere generasjoner som er informert om tidligere.
  • En utenlandsk mannlig gjestearbeider.
  • En mann i 80-årene som var med pensjonist-bussturen.
  • En kvinne rundt 30 år der smittekilden foreløpig er ukjent.
  • En kvinne i 60-årene som trolig er smittet av et familiemedlem som bor i Oslo.

Alle smittede er satt i isolasjon og smittesporing er i satt i gang for alle de nye smittetilfellene, opplyser Vigdis By, kommunikasjonsrådgiver i Stavanger kommune.

Publisert: