Go-Ahead kutter avganger på Jærbanen

Færre passasjerer fører til færre avganger på Jærbanen, melder Go-Ahead i en pressemelding. Flere av endringene skjer med virkning fra førstkommende helg. Se oversikt nederst i saken.

Den midlertidige nedskaleringen er bestemt i dialog med jernbanedirektoratet, og de første endringene vil tre i kraft allerede fredag 4. desember. Foto: Jan Kåre Ness

 • Elisabeth Risa
  Elisabeth Risa
  Journalist
Publisert: Publisert:

Det er kraftige smitteverntiltak og en nedgang i antall reisende i forbindelse med koronapandemien som gjør at Go-Ahead innstiller avganger på Jærbanen. Nattlokaler, altså lokale nattog, i helgene innstilles fra 4. desember.

- Med den andre smittebølgen i Norge og de nasjonale og lokale smitteverntiltakene som følger av den, tilpasser vi togtilbudet samtidig som vi opprettholder den viktige samfunnsfunksjonen toget er. Enkelt sagt så opprettholder vi tilbudet der det er stort behov, og nedskalerer der det er mindre behov, skriver administrerende direktør Cathrine Elgin i Go-Ahead Norge i en pressemelding.

Den midlertidige nedskaleringen er bestemt i dialog med jernbanedirektoratet, og de første endringene vil tre i kraft allerede fredag 4. desember.

Blant avgangene som nedskaleres midlertidig er nattlokalene, Nærbø-vendingene, altså tog som snur på Nærbø, lørdag og søndag og Skeiane-vendingene, tog som snur på Skeiane i Sandnes, men her gjelder det bare avgangene utenom rushtiden.

Flere av endringene skjer med virkning fra førstkommende helg.

- Vi oppfordrer alle reisende til å følge med på våre hjemmesider for oppdateringer. Det er også viktig for oss å si at vi virkelig ser frem til å etter hvert kunne gjøre det vi liker best, nemlig å kjøre tog, skriver Go-Ahead i pressemeldingen.

Disse avgangene innstilles

 • Avgangene, utenom rush, fra Stavanger til Skeiane innstilles fra og med kl 08.09 til og med kl 14.09, og fra og med kl 16.39 til og med kl 19.39.
 • Avgangene, utenom rush, fra Skeiane til Stavanger innstilles fra og med kl 08.57 til og med kl 14.57, og fra og med kl 17.27 til og med kl 20.27.

Innstillingene av Skeianevendingene (avgangene som starter og slutter på Skeiane) gjelder fra og med mandag 14. desember.

Publisert:
 1. Go-Ahead
 2. Tog
 3. Nattog
 4. Jærbanen

Mest lest akkurat nå

 1. Dette er den nye tv-serien du skal sjå

 2. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner

 3. Strengere regler for testing og innreisekarantene for å stoppe mutert virus

 4. – Vi må nok bruke dagen til å måke oss ut av hytta

 5. Sykkelbutikk i Sandnes har gått konkurs: Ti mister jobben

 6. Flere har fått tilbake strømmen i Sirdal – også bedring på mobilnettet