Frp krever svar om mobbing

– Hvor mange mobbere har måttet bytte skole og hvor mange ganger har mobbeofre gjort det, spør Kristoffer Sivertsen, leder av Stavanger Frp.

Publisert: Publisert:

Leder av Stavanger Frp, Kristoffer Sivertsen. Foto: Jarle Aasland

 • Cornelius Munkvik
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

En fersk rapport fra Rogaland Revisjon viser at to av de fem kontrollerte skolene (se faktaboks) får kritikk for deres håndtering av mobbesaker.

Under tirsdagens møte i Kontrollutvalget vil Frps representant legge frem følgende forslag:

«På grunnlag av funnene fra Rogaland Revisjon om mobbearbeid i Stavanger-skolen, bestiller Stavanger kommune ny rapport om mobbearbeid for hele Stavanger-skolen. Ny rapport forelegges også kommunalstyret for oppvekst til orientering.»

Nytt regelverk

Skolesjef Jørn Pedersen ser alvorlig på funnene til Rogaland Revisjon.

– Det er ikke slik det skal være. Vi har ansvar for å jobbe for lik kvalitet mellom skolene, og dette er en del av det, sa han da Aftenbladet intervjuet ham om rapporten.

Les også

Skulesjefen vil samle rektorane for å snakke om mobbing

Videre pekte han på at det kommer et nytt regelverk hvor håndtering av mobbesaker skal gå lengre vekk fra det formelle og legge mer vekt på skolene sin plikt til å handle.

LES OGSÅ: Disse skolene får sterk mobbe-kritikk

Den nye loven innebærer innføring av aktivitetsplikt. Det vil si at skolene ikke lenger har lov til å bruke lang tid på å handle i mobbesaker. Fylkesmannen kan gi bot om dette blir brutt.

Flere spørsmål

Den lokale Frp-lederen opplyser overfor Aftenbladet at han har flere spørsmål til kommunalstyret for oppvekst.

Han peker på at Rogaland Revisjons rapport gir kritikk til to av fem utvalgte skoler og at det er grunn til å tro at funnene gjelder for flere skoler.

– Det blir også trukket frem at foreldre opplever at det går lang tid og at det er lite informasjon. Det gjør at det er grunn til å stille spørsmål ved Stavanger kommunens håndtering av mobbesaker og oppfølging av enkeltskoler, sier Sivertsen, som har følgende spørsmål til kommunalstyret:

– Nylig fikk Stavanger mobbeombud. Hvordan bruker Stavanger kommunen mobbeombudet i slike saker? Har det blitt vurdert å sette inn mobbeombudet sammen med et team fra kommunen for å forbedre rutiner rundt mobbing ved den enkelte skole til den er på et akseptabelt nivå? Eventuelt vil administrasjonen vurdere det? Praktiserer Stavanger kommune prinsippet om at mobberen skal bytte skole? Hvor mange tilfeller har det vært i Stavanger-skolen at mobberen har byttet skole? Hvor mange tilfeller har det vært at mobbeofferet bytter skole.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Haaland hyller sitt store idol: – Det er vilt. Den mannen er ikke normal

 2. 65 færre ansatte i skolen: – Vi er alvorlig bekymret

 3. Rolf Kristian Larsen med hovedrolle i filmen om alle norske katastrofers mor: «Nordsjøen»

 4. Thorbjørn Lea ble korona­smittet i mars. Slik preges han av sykdommen åtte måneder senere

 5. Kan to familier være samlet? Vi svarer på dine spørsmål om korona

 6. Hva foregår i Trumps hode?

 1. Stavanger kommune
 2. Kristoffer Sivertsen
 3. Mobbing
 4. Oppvekst
 5. Jørn Pedersen