Glad i hvitt

Tobarnsmamma og student Linn Graff-Nielsen kjøper gjerne store og små møbler brukt.

Linn Graff-Nielsen og Thor-Atle Kolberg har renovert og innredet på budsjett. Både stolen fra Hay og trillebordet fra Normann Copenhagen er kjøpt brukt. Foto: Jonas Haarr Friestad

  • Kine Haukali
Publisert: Publisert:

Hyllene fra Bloomingville er stort sett fylt opp med dansk design, med unntak av trehusene til høyre som Linn har laget selv. Foto: Jonas Haarr Friestad

Hvit_glede_74_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

Hvite gleder. Foto: Jonas Haarr Friestad

Har du en skapkurv til overs, kan du lage vegghylle av den. Foto: Jonas Haarr Friestad

Hvit_glede_24_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

Hvit_glede_09_.jpg Foto: Jonas Haarr Friestad

Linn kaller seg "hvitglede" på Instagram, hvor hun deler med seg av bilder av lyst interiør. Denne lekre hyllen er en gjenganger blant bildene. Foto: Jonas Haarr Friestad

For tre år siden kjøpte Linn Graff-Nielsen (25) og Thor-Atle Kolberg (27) et 25 år gammelt rekkehus på Forus. Beliggenheten var perfekt, med barnehage som grenset til hagen og naboer med barn på samme alder.

Innvendig hadde de ønsker om å totalrenovere, men Linn startet på sykepleierstudiet ved Universitetet i Stavanger samme år som innflytning. Dermed måtte de begrense utgiftene. Løsningen ble gradvis oppussing på budsjett, i duse toner.

Hvitt & Pastell

iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg er veldig glad i det lyse, smiler Linn, som kaller seg «hvitglede» på Instagram.

Linn Graff-Nielsen trives i sin hvite verden. Foto: Jonas Haarr Friestad

Her er innredningen stort sett hvit, med unntak av pasteller og fargerike barneleker. Linns siste prosjekt var å male trappen hvit. Den var opprinnelig svart og litt hard mot de lyse, rene linjene i stuen.— Vi har renovert to bad og pusset opp gang og soverom. Vi startet med å male alle veggene, og deretter har vi tatt det gradvis. Det koster jo penger, og jeg er jo tross alt student.

Halv pris

— Jeg liker forandringer, men det trenger ikke koste så mye. Noe av det jeg har som er design, har jeg kjøpt for halv pris på Finn. Heldigvis for meg finnes det folk med god råd som går lei av tingene sine, ler hun.

De siste årene har stilen hennes gradvis forandret seg fra shabby chic til litt mer minimalistisk og skandinavisk. Dansk design har sakte, men sikkert tatt over innredningen.

En Lee Lounge stol fra Hay er et lekkert supplement til sofaen fra Jysk. I vegghyllene fra Bloomingville har både Hay Wooden hand og trefigurene til Lucie Kaas fått plass.

Vil kjøpe hus

— Sofaen er godt brukt, og vi har veldig lyst til å skifte den ut. Vi har også lyst til å lage vårt eget spisebord, men vi håper på å kunne kjøpe større hus om ikke så alt for lenge. Derfor venter vi litt med det.

Rekkehuset på 93 kvadratmeter er akkurat passe stort til familien på fire, nå som barna Sarah (1) og Markus (4) er små, og avstanden til barnehagen er mindre enn et steinkast.

Etter hvert som barna vokser til, trenger de mer plass å boltre seg på. Linn og Tor har venner både i Stavanger og Sandnes, og sånn sett er Forus er den perfekte beliggenheten.

— Det var litt tilfeldig at vi havnet her, men for oss er det midt mellom alt. Det har fungert supert. Husene er jo ikke billige her, så vi er innstilte på at vi kanskje må flytte lengre vekk for å få råd til noe annet.

Hjemmelagede lamper

Stolene rundt spisebordet fra Jysk er Charles Eames-kopier, og det er ikke noe Linn skjems over.

Lampen over spisebordet fra jysk er laget på budsjett, av kaffefilter og lampe i rispapir fra Ikea. Foto: Jonas Haarr Friestad

— Jeg har sett at det har vært diskusjoner under bilder på Instagram hvorvidt det er ok å kjøpe kopier eller ikke. Mange har sterke meninger om at det ikke er det. Jeg skulle veldig gjerne hatt ekte, men det har jeg ikke råd til. Folk får mene hva de vil, men det er ikke alle som har råd til det originale av alt.Linn sparer også mye penger på å lage interiøret selv.

I stuen henger en åpen kubelampe laget av rammene til en gammel skuff. Over spisebordet henger en lampe av kaffefilter.

— Den kostet 50 kroner: 30 kroner for lampen i rispapir fra Ikea og 20 kroner for kaffefiltrene som jeg har festet på den.

Rom for rom

Det stopper ikke der. På gulvet står et hjemmelaget kunstverk med blomster lagd av gamle doruller. På veggen har Linn lagd en egen korktavlevariant av gryteunderlag fra Ikea. På bordet står en vase laget av plastskjeer.

Har du lyst på en ny vase? Gjør som Linn og lag den selv. Denne er laget av plastskjeer. Foto: Jonas Haarr Friestad

— Jeg har stort sett alltid prosjekter på gang og liker å holde på med disse tingene. Jeg får mye inspirasjon på Instagram. Det er som en koselig liten boble der inne, smiler hun.Med tanke på et eventuelt huskjøp i fremtiden, har de ikke de store renoveringsplanene fremover, men fliser og benkeplater på kjøkkenet skal skiftes.

— Vi har tatt dette litt rom for rom. Når vi flyttet inn, ville jeg helst gjøre alt på en gang. Jeg undervurderte nok hvor lang tid oppussing tar. Samboeren min har heldigvis lært meg at ting ikke lar seg gjøre på 1-2-3.

Les også

  1. Plass til å vokse

  2. Husmannsplassen

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet har frigitt navnet på mannen som døde i arbeidsulykken på Sviland

  2. 27 nye smittetilfeller på Nord-Jæren – mange knyttes til utested

  3. Stavanger går tilbake til 12 uker mellom vaskinedosene

  4. Viking nærmer seg Avaldsnes-avklaring: – Er be­tinget opti­mist

  5. Kjøpte eiendom med strand­linje. Ble sak­søkt og måtte kjøpe strandlinjen på nytt

  6. - Plutselig får du døra i fleisen og ut kommer en rasende sint mann som ikke vil snakke med deg