Charles & De fortsetter som før uten Charles Tjessem

Etter 11 og et halv år er det slutt. Charles Tjessem trekker seg ut av Sandnes, men har ikke planer om å holde seg rolig. Samtidig er det klart at de to kvalitets-restaurantene skal drives videre av andre.

Publisert: Publisert:

Bocuse-vinner og mesterkokk Charles Tjessem trekker seg ut av Sandnes. Foto: Pål Christensen

  • Dag-Henrik Fosse
    Journalist
  • Julie Tereas Rege Olsen
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Onsdag skrev Aftenbladet at Charles Tjessem selger seg helt ut av restaurantene Charles & De og Mondo i Sandnes, og at årsaken er samarbeidsproblemer.

Les også

Charles & De fortsetter som før uten Charles Tjessem

– Jeg har ikke sagt at dette skyldes samarbeidsproblemer. Det får stå for den andre parten sin regning, sier Charles Tjessem til Aftenbladet dagen derpå. Han innrømmer at han ikke har sovet noe særlig natt til torsdag.

Uenige om veien videre

– Vi er uenige om veien videre, og derfor ble det enklest å skille lag. De får ta konseptene videre på sin måte, sier Bocuse-vinner og mesterkokk Charles Tjessem til Aftenbladet.

I mai 2015 solgte han og kona Monica Tjessem 60 prosent av restauranten Charles & De til Thorstein Soma og Kari Skadsheim Westbø.

I juni åpnet ekteparet Tjessem restauranten Mondo sammen med paret, men nylig ble det kjent at parene skiller lag.

– Vi har vært i Sandnes siden 1. juni 2005. Da åpnet vi Charles & De i Sandnes, og 1. juni 2016, på dagen 11 år etter, etablerte vi den nye restauranten Mondo i Havnespeilet i Sandnes, sier han.

Charles & De har trukket mange gjester, og den andre restauranten Mondo, har så langt vært en suksess.

Les også

Charles Tjessem har solgt huset

Jobb på UiS

Torsdag var Charles Tjessem på jobb på Universitetet i Stavanger, UiS.

– Jeg sov lite, og var tidlig oppe, sier Tjessem som har en 50 prosent stilling ved UiS. Jeg underviser innenfor et konsept eller fag som heter «Fra læring til Næring», sier han. Vi ønsker at studentene skal bli mer aktive, og ikke bare fordype seg i det teoretiske. Undervisningsstillingen har han hatt siden i høst, men planleggingen startet for et år siden.

Samarbeidsproblemer skal være årsaken til at parene ikke lenger vil drive de to restaurantene i Sandnes sammen.

– Hvordan føles det å selge seg ut av to konsepter som du selv har bygget opp?

– Det er vanskelig å svare på, men akkurat nå er jeg mest fornøyd med at vi har tatt en beslutning om å gå hver vår vei, sier Tjessem.

Les også

Charles selger Rogalands dyreste bolig

Hva skal du gjøre nå?

– Det vet jeg ikke. Nå må vi først roe oss ned og ta en god juleferie. Så får vi se hva som skjer. Jeg håper jo at noen har bruk for kompetansen til Monica og meg, sier Tjessem. Han sier at han har flere baller i luften, men ønsker ikke å utdype hva han nå skal sette ut i livet.

– Vi har en prosess gående. Nå får vi ta en fot i bakken, og vurdere veivalget videre, sier han.

Vil handle om mat

Selv om han ikke vil røpe så mye foreløpig, legger han ikke skjul på at dette vil handle om mat.

LES OGSÅ: Han skal lede Charles sin nye storsatsing

Han utelukker ikke at det kan bli ny restaurant.

– Du skal aldri si aldri. Men akkurat nå er jeg ledig på markedet, svarer stjernekokken.

– Hva skjer med navnet Charles & De?

– Vi har en avtale om at det eksisterer inntil videre. Jeg kan ikke annet enn å ønske dem lykke til videre, sier Tjessem.

Thorstein Soma synes det er synd at de går hver til sitt som forretningspartnere.

– Det er trist at det ble som det ble, men noen ganger stemmer ikke ting. Vi har ulik filosofi om hvordan ting skal gjøres, mer vil jeg ikke si om det, sier Soma.

Les også

Charles starter ny restaurant

Vil skilles som venner

– Vi har sammen skapt et fantastisk konsept på Mondo. Jeg tror vi skal klare å skilles som venner, selv om vi ikke klarer å samarbeide som forretningspartnere, legger han til.

Soma og kona Kari Skadsheim er klare til å drive Mondo og Charles & De videre.

– Nå skal vi bruke tid på å finne ut hva konseptet i Langgata, der Charles & De ligger, skal være. Arbeidstittelen er hvordan vi skal ta med det beste videre, sier han.

– Charles Tjessem har vært et viktig merkenavn for begge konseptene. Hva betyr det han ikke lenger er med?

– Vi har en fantastisk gjeng som jobber begge steder. Uansett hvor vi i verden du er, så nytter det ikke å flyte på et godt navn om du ikke lager god mat. Det er lenge siden Charles og jeg stod ved grytene for si det sånn, ler Soma.

Les også

Charles Tjessem trer ut av kokketurnusen

Lang erfaring

Endringer i eierstrukturen får ingenting å si for de ansatte, ifølge Soma.

– Vi skal drive videre begge restaurantene med mål om at dette skal være de to beste stedene i Sandnes. Folk i denne byen har ikke alltid fått det tilbudet de fortjener, men det skal vi fortsette å gi dem, sier Soma.

Han har lang restauranterfaring fra Sandnes både gjennom hotell Sverre og driften Metro kafè og restauranten Mexicana, som før lå i lokalene der Charles & De holder til i dag.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Auglendstunnelen åpner lørdag

  2. Bilfører stoppet i Ryfast – for å sove

  3. Myndighetene fraråder unødvendig reise til utlandet. Men hva med unødvendig reise i Norge?

  4. Trapper opp leteaksjonen ved Månafossen

  5. Alle grønne land blir gule - ber alle la være å reise utenlands

  6. Lokalfotballen starter egen turnering: 16 lag påmeldt til nå

  1. Universitetet i Stavanger (UiS)
  2. Charles Tjessem
  3. Restaurant
  4. Næringsmiddelindustrien