Rundt 3500 kunder rammet av Altibox-krøll

Mange Altibox-kunder har torsdag kveld vært uten nett og tv. – På det meste har rundt 3500 kunder vært berørt, sier kommunikasjonssjef i Lyse, Ingvild Ween.

Mange måtte klare seg uten nettnyheter torsdag kveld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

SISTE: Internett og tv skal klokken 22.30 fungere som normalt hos alle kundene. Hvis enkeltkunder fortsatt opplever problemer, bes de om å starte hjemmesentralen på nytt, melder Lyse.

Fredag morgen sier de at internett- telefonien ble løst klokken 01.20. Etter dette skal det ikke ha vært flere problemer, ifølge kommunikasjonsrådgiver Lars Rasdal i Lyse. Han kjenner imidlertid ikke til om selskapet har fått henvendelser fra kunder fredag.

Klokken 15.20 torsdag ble denne beskjeden ble lagt ut på Lyses nettside:

«Det er utfall på Altibox-tjenester for enkelte av våre kunder. Berørte kunder vil oppleve problemer med internett og tv-tjenesten fra Altibox. Teknisk personell jobber så raskt som mulig for å rette feilen, og vi beklager ulempene dette medfører.»

Hele distriktet

Lyses side på Facebook viste at problemene rammet kunder over hele fylket: Det ble meldt om problemer på Hundvåg, Madla, Oltedal, Jørpeland, Smeaheia. Nærbø, Engøy, Vardeneset, Tjensvoll, Forus, Gilja, Hommersåk, Kleppe, Lura, Storhaug, Ålgård og Verdalen, blant andre.

Mange kunder meldte om ustabile tjenester; nettdekningen kom og gikk og tv-bildene «frøs».

LES OGSÅ: Tirsdag var det strømbrudd flere steder i Rogaland, og mange kunder var uten strøm i mange timer.

Feil med sentralt utstyr

Ved 20.15-tiden fikk Aftenbladet opplyst at de aller fleste kundene fikk nett- og tv-tjenestene tilbake ved 18.40-tiden. Kunder som fortsatt hadde problemer ble oppfordret til å restarte hjemmesentralen, det vil si boksen der kabelen kommer inn i huset.

– Feilen lå i sentralt utstyr, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Rasdal i Lyse.

– Kan du forklare litt nærmere?

– Vi ønsker ikke å gå inn på detaljer. Men vi beklager til alle kundene som måtte klare seg uten tjenestene våre i ettermiddag, sier han.

Ny feilmelding

Klokken 21 la Lyse ut en ny oppdatering på sidene sine:

«Vi opplever stadig feil med tjenestene våre. Våre teknikere jobber på spreng for å løse denne feilen. Vi har dessverre ingen estimert rettetid ennå.»

Klokken 22.30 kommer kontrabeskjed fra kommunikasjonsrådgiveren:

– Feilsøket vårt viser at internett og tv har fungert som normalt hos alle kundene siden klokken 18.41. Hvis enkeltkunder fortsatt opplever problemer, bes de om å starte hjemmesentralen på nytt.

Vi har fortsatt feil på internett-telefoni (VOIP) hos rundt 1000 kunder, og vi fortsetter arbeidet med å løse denne utover kvelden og natten, sier Rasdal.

Klokken 23.00 ble Lyse nettside oppdatert med ny melding:

«Feilsøk fortsetter, vi har dessverre fortsatt ingen estimert rettetid.»

LES OGSÅ: Han er ny Altibox-topp

Publisert: